Sam's Kledingactie komt met speciale inzamelweek in Wanneperveen en Belt-Schutsloot

Inzamelingsactie zodat kinderen in Oeganda na corona weer naar school kunnen. Arie Kieviet

Sam’s Kledingactie organiseert een speciale actieweek in Wanneperveen en Belt-Schutsloot om extra kleding in te zamelen. Die kan op meerdere adressen worden ingeleverd voor het goede doel. Dit jaar gaat de opbrengst van de actie naar kinderen in Oeganda, zodat zij weer terug naar school kunnen wanneer corona voorbij is.

Sam’s Kledingactie zamelt het hele jaar kleding en schoenen in maar heeft in het voor- en najaar nog een speciale landelijke actie. Ze hopen dan extra veel in te zamelen. Ook in de regio is Sam’s Kledingactie actief en heeft in de week van 25 tot en met 30 oktober inzamelpunten in Wanneperveen en Belt-Schutsloot.

Voor deze inzameling werkt Sam’s Kledingactie samen met Cordaid. De opbrengst is bestemd voor een project in Oeganda. Door Covid-19 zijn er kinderen die niet, of niet meer, naar school gaan. Hoe meer kinderen er wel naar school kunnen, hoe meer kans ze hebben op betaald werk en daardoor een beter toekomstperspectief. Dit geven zij later ook weer door aan hun eigen kinderen.

De kleding en schoenen kunnen in Wanneperveen worden ingeleverd aan de Veneweg 187 en de Bovenboerseweg 39. In Belt-Schutsloot is dat aan de Belterweg 34.

Nieuws

menu