Scala laat zich zien tijdens Kopje Cultuur

Anouk de Vlieg: 'Voor kinderen is cultuur een uitlaatklep en een bron voor hun talent voor later.' Foto archief Mediahuisnoord

Ontdek jouw talent, ontdek jouw passie, ontdek Scala! De docenten van Scala Centrum voor de Kunsten staan te trappelen om te beginnen aan een nieuw seizoen vol muziek, dans, theater en beeldende kunst. Daarom zijn de dansers en musici niet alleen op de podia in het centrum te vinden, maar kun je ook zelf aan de slag. In de leslocatie van Scala in Rabo Theater De Meenthe aan het Stationsplein maak je de hele zaterdag 10 september kennis met Scala.

Je kunt binnenlopen en informatie krijgen over de lessen en cursussen. Kom kijken en meedansen bij de danslessen van Lindy Kaper, steek je handen uit de mouwen bij de creatieve cursussen van Marjelle Barneveld en Margot v.d. Molen of loop één van onze muziekdocenten tegen het lijf!

Kijk en dans mee:
In de danszaal op de begane grond kun je kijken (en misschien zelfs meedansen) bij de lessen voor kinderen en jongeren. Op deze zaterdag:
9.30-10.30 uur Jazzdance 7 t/m 9 jaar
10.30-11.30 uur Jazzdance 10 t/m 14 jaar
11.30-12.30 uur Jazzdance 15 jaar en ouder
12.30-13.15 uur Kinderdans groep 4 t/m 6 jaar (groep 1 & 2)
13.15-14.00 uur Dansoriëntatie 6/7 jaar (groep 3)

Maak je eigen kunstwerk:
Het beeldende atelier op de eerste verdieping is een geweldige plek om zelf aan de slag te gaan.
Tussen 12.30 en 14.30 uur is keramiekdocent Margot van de Molen aanwezig om je op weg te helpen bij het werken met klei. Het gemaakte werk kun je laten bakken en op een ander moment weer ophalen.

Van 14.30 tot 16.30 uur kun je kennismaken met een leuke vorm van druktechniek, een van de vele dingen die we doen in de scala ateliers. Beeldend docent Marjelle Barneveld is aanwezig en kan je alles vertellen over kunst maken en de vele mogelijkheden die er bij Scala zijn om zelf kunst te maken, en daar heel veel over te leren. Ook is muziekdocent Peter Onvlee aanwezig met informatie over muzieklessen bij Scala.

Daarnaast zijn er optredens dans (op de Markt om 14.40 uur), de Basement Bigband in Park Rams Woerthe (op veld 3 om 18.00 uur) en het koperensemble (eveneens in Park Rams Woerthe om 20.00 uur). Het Color Orkest treedt zaterdagochtend op in Rams Woerthe. Meer informatie ook via ontdekscala.nl / info@ontdekscala.nl / 0522-258855

We proberen nog helder te krijgen welke muziekdocenten er zijn. Peter Onvlee (in CC) is aanspreekpunt voor deze dag en zal aanwezig zijn met informatie over lessen bij Scala.

Nieuws

menu