Schaakclub Steenwijk houdt jeugdschaaktoernooi voor bassischolieren uit Steenwijkerland

Een volle zaal in 2019 tijdens het laatste jeugdschaaktoernooi.

Een volle zaal in 2019 tijdens het laatste jeugdschaaktoernooi. Foto: Schaakclub Steenwijk

Na twee jaar kan Schaakclub Steenwijk weer een jeugdschaaktoernooi houden. Corona was in 2020 en 2021 spelbreker, maar op woensdagmiddag 26 oktober is het weer zover. Schakende basisscholieren uit Steenwijkerland van de groepen 6,7 en 8 zijn die dag van 14.30 tot 17.00 uur welkom Ons Dorpshuis te Onna. Ook kinderen uit groep 5 mogen meedoen maar ze worden dan wel ingedeeld bij groep 6.

Niet alleen bij de deelnemers zijn veel nieuw gezichten, ook de jeugdschaakcommissie van de Schaakclub heeft afscheid genomen van enkele oudgedienden en heeft een flinke verjonging ondergaan. Goed kunnen schaken is niet beslist noodzakelijk maar de kennis van de basisregels is wel noodzaak.

Spreekstalmeester Jon Derks heeft toegezegd weer de verbale leiding te voeren. De begeleiding van de diverse groepen en de eventuele arbitrage van partijen ligt in handen bij leden van de schaakclub. Deelname kost 5 euro en daarvoor krijgen de deelnemers niet alleen een mooie schaakmiddag maar ook nog wat te drinken, wat lekkers en een prijs.

Aanmelden

Aanmelden voor het toernooi kan via de eigen basisschool, maar ook rechtstreeks bij de leden van de jeugdschaakcommissie: dickteunis741@hotmail.com en niekstrampel@gmail.com. Online aanmelden kan ook: jeugdschaaktoernooisteenwijk.wordpress.com