Schaakleven in Steenwijk komt weer op gang

De eerste KNSB-bondswedstrijd na 1,5 jaar vond afgelopen zaterdag plaats in Ons Dorpshuis in Onna. Daar nam het eerste team van TAL – het samenwerkingsverband van de schaakverenigingen van Heerenveen, Wolvega en Steenwijk – het op tegen Staunton2 uit Groningen. foto: Schaakclub Steenwijk

Het schaakleven in Steenwijk komt langzaam weer op het peil van vóór de coronalockdown. Er wordt weliswaar nog “op enige afstand” en met andere voorzorgsmaatregelen gespeeld maar in de onderlinge competitie van Schaakclub Steenwijk zijn inmiddels al weer drie ronden gespeeld en inmiddels hebben 29 spelers één of meer partijen gespeeld.

Onder hen drie nieuwe gezichten te weten Dimitri Delsman, Sebastiaan Rink en Jannes Lengkeek. Dimitri is niet helemaal nieuw: van 2012 t/m 2016 was hij één van de jeugdleden. Nu heeft hij weer tijd voor het schaakspel in clubverband.

Computerschaakcompetitie is een blijvertje

De in 2020 opgezette rapidschaakcompetitie via internet – later uitgebreid met Meppel – is verzet van de dinsdagavond naar de maandagavond om deelname aan beide competities mogelijk te maken. Ondanks het feit dat fysiek schaak nu ook weer mogelijk is, is de deelname veelbelovend. De organisatoren uit Steenwijk en Meppel gaan er van uit dat deze computerschaakcompetitie een blijvertje is.


De eerste KNSB-bondswedstrijd na 1,5 jaar vond afgelopen zaterdag plaats in Ons Dorpshuis in Onna. Daar nam het eerste team van TAL – het samenwerkingsverband van de schaakverenigingen van Heerenveen, Wolvega en Steenwijk – het op tegen Staunton2 uit Groningen. De ontmoeting eindigde in een nipte overwinning voor TAL met 4,5 tegen 3,5. De drie Steenwijker schakers, Peter de Korver, Auke van Urk en Nick Jhirad brachten samen 2,5 punt in. Een fraaie score van ruim 83%. Op 9 oktober is de tweede ronde en dan zullen beide TAL-teams een uitwedstrijd spelen.


Meer activiteiten: De wedstrijden van Friese schaakbond zullen starten in november.

Ook het koffieschaak op de donderdagochtend in Nijenstede kende na een moeizame start in juli afgelopen week een “volle bak”.

Nieuws

menu