Scholieren Eekeringe maken nestkastjes voor Eeserwold

De nestkastjes met een persoonlijke handtekening van de scholier zelf. Foto: SG Eekeringe

Leerlingen tweedejaarstechniek van scholengemeenschap Eekeringe in Steenwijk zijn bezig met de vervaardiging van nestkastjes, die zullen worden aangebracht in een aantal bomen op het Bedrijvenpark Eeserwold.

Dat gebeurt niet alleen in het kader van de bestrijding van de eikenprocessierups, maar past ook in de visie om de biodiversiteit in het bedrijventerrein te bevorderen. In het verleden waren er al projecten, zoals de ecologische zone rondom het gehele gebied en de ‘Tijdelijke Natuur’. Aan dat laatste kwam na elf jaren een einde, omdat de ontwikkeling van het bedrijvenpark toen in een stroomversnelling kwam.

„Een mooie samenwerking”, oordeelt docent Henri Spijkerman, onder wiens (bege)leiding alle 45 leerlingen een kastje maken, met een persoonlijke handtekening van de scholier zelf.

De bedoeling is om de kastjes in de eerste week van november op te hangen in de diverse daarvoor in aanmerking komende bomen op Eeserwold, onder meer langs de Eeser Gaard. Eerder hebben leerlingen voor dit bedrijventerrein al schaakstukken (‘Eeserwold een meesterzet’) vervaardigd. Voor de toekomst staan er nog meer initiatieven op stapel.

Nieuws

menu