School B overhandigt een cheque van 4000 euro aan KiKa

De leerlingenraad en directeur René Jansen van School B overhandigen de cheque aan José Rijkaart van KiKa. Foto: Aangeleverde foto

De sponsorloop van School B in Steenwijk heeft een recordbedrag van € 8000 euro opgeleverd. De opbrengst is verdeeld tussen KiKa en de wens van de school om een nestschommel aan te schaffen. Vrijdag is de cheque overhandigd aan de Stichting Kinderen Kankervrij, KiKa.


In een volle aula waren de leerlingen van School B getuige van hoe de leden van de leerlingenraad en schooldirecteur René Jansen de cheque van € 4000 overhandigden aan de vertegenwoordigster van KiKa, José Rijkaart. Die was heel blij met het geweldige bedrag dat de kinderen en meester Wolter hebben ingezameld met de sponsorloop. De andere helft van het opgehaalde bedrag is bestemd voor de nestschommel die de school op het verlanglijstje heeft staan.

De sponsorloop is vorige week vrijdag gehouden en was een doorslaand succes. Meester Wolter de Lange, startte al vroeg met het lopen van zijn rondjes. Hij is een ultraloper en legde die dag 62,8 kilometer af. Dat is bijna anderhalve marathon. Bij de school werd hij vergezeld door de leerlingen die elkaar in groepjes afwisselend gedurende 8 minuten of 15 minuten zoveel mogelijk rondjes liepen rond de school. De kinderen van de leerlingenraad hielden onder meer samen met de leerkrachten en ouders bij hoeveel rondes er mochten worden afgestempeld. De leerlingenraad van School B bestaat uit Tessa Neele, Fabian Dieker, Sem Neele, IJsbrand Scholten, Luni-Misha Heinen, Mees Walpoott, en Myrthe Ruitenberg.

Nieuws

menu