Schooljeugd bedwingt hindernissen tijdens Monkey Fun KIDS Run: lekker vies worden op de buikschuifbaan! (met veel actiefoto's!)

Monkey Fun KIDS Run. Foto: Martijn Bijzitter

Een spectaculair onderdeel van de Nationale Sportweek in Steenwijkerland is de Monkey Fun KIDS Run, die maandag, dinsdag en woensdag op het programma stond. Rond de Ruxveense Vijver was een pittig parcours uitgezet voor de basisschooljeugd. Nat en onder de modder kwamen ze aan bij de finish, maar wel met een brede smile. Want wat was dit leuk!

Maandag (de eerste dag) waren er wat opstartproblemen doordat er verkeerd materiaal geleverd werd, en er een vrachtwagen vast kwam te zitten. Met de hulp van Pieter Evenhuis kwam er heel snel een trekker langs om de dag te redden.

„Exemplarisch voor de hulp die we elke keer van verschillende bedrijven krijgen”, vertelt André Kasel van de organisatie. „Zonder zou het niet kunnen. Ook zonder de in totaal 60 vrijwilligers gaat het niet om de Monkey Fun KIDS Run te organiseren. Met de hulp van hen gaven we maandagochtend gas, zodat het parcours om 13:00 klaar stond voor de eerste 100 basisschoolkids.”

Na kort de spieren losgemaakt te hebben ging het los. Als eerste de hoge muur, wat meteen betekende dat de leerlingen elkaar moesten helpen. In totaal waren er 26 hindernissen die de kinderen moesten overwinnen (waarbij ze zeker nat en vies werden!)

Met veel gelach en soms een vloekje maar sowieso veel fun genoten alle kinderen van de run. Op het eind de buikschuifbaan en de schuine wand. En dan de finish!!

Nadat ze omgekleed waren, gingen ze moe maar voldaan terug naar huis. Dinsdag kwamen er weer 100 kids aan de start, gevolgd door de laatste 300 kinderen op woensdag.

Nieuws

menu