Schrijfster Marion Bloem bij Taman Indonesia met theaterprogramma ‘Rugzak van je ouders’

Marion Bloem. Foto: Taman Indonesia

Schrijfster Marion Bloem geeft samen met gitarist Guus Paat op vrijdag 1 oktober een intiem optreden bij Taman Indonesia. Het tropische park heeft hier een bijzonder arrangement van gemaakt, waarbij de bezoeker eerst het park mag bekijken, daarna het optreden bijwonen en tot slot kan aanschuiven bij een heerlijk Indonesisch buffet.


Marion Bloem is schrijfster en filmmaakster. Ze is onder andere bekend door haar debuutroman “Geen gewoon Indisch meisje”. Haar Nederlands-Indische ouders waren in 1950 uit Indonesië (voormalig Nederlands-Indië ) gevlucht.

Haar theaterprogramma ‘Rugzak van je ouders’ is een interactief programma waarbij humor en muziek een grote rol spelen. Guus Paat zal Marion Bloem begeleiden op gitaar. Op een humoristische en muzikale manier nodigt Bloem de bezoekers uit om in gesprek te gaan over het Indo-zijn, de Indische cultuur en haar nieuwste boek INDO. Vanuit haar eigen ervaringen en achtergrond deelt ze haar gedachten, belevenissen en de vele geheimen en trauma’s die nog dwarrelen binnen de Indische families.

Boek INDO

Van de kaft van haar boek INDO: “ Wat is er zo waardevol aan die zogenaamde Indische cultuur en is er wel een Indische cultuur? Is het nodig om onszelf Indo te blijven noemen? In haar boek INDO wisselt Marion Bloem herinneringen en gebeurtenissen af, en geeft ze een verfrissende, heel persoonlijke en boeiende blik op de huidige samenleving waarin ‘identiteit’ steeds meer een discussiepunt lijkt te worden.”

Arrangement

Belangstellenden die dit bijzondere arrangement op vrijdag 1 oktober willen meemaken, kunnen hun tickets reserveren via de website van Taman Indonesia. De toegangsprijs is inclusief rondwandeling door het park, optreden en Indonesisch buffet. Vanaf half 3 zijn deelnemers welkom om het park te bekijken, waarna ze om vier uur getrakteerd worden op de theatervoorstelling ‘Rugzak van je ouders’. Vanaf half zeven staat het Indonesische buffet klaar om van te genieten en kan men in kleine kring napraten. De avond sluit af rond acht á negen uur.

Kaarten zijn online te verkrijgen via www.taman-indonesia.nl

Taman Indonesië volgt de RIVM-richtlijnen omtrent het Corona-virus.


Over dierenpark Taman Indonesia

Een bezoek aan Taman Indonesia is een geliefd uitje voor jong en oud. Niet voor niets zijn ze dit jaar weer genomineerd voor de verkiezing van Het Leukste Uitje van Overijssel van de ANWB. Taman Indonesia is een tropisch thema-dierenpark in de Kop van Overijssel. Hier vindt je allerlei bijzondere dieren uit Indonesië zoals de Binturong, de Loewaks en Maleise Bosuilen. Daarnaast kun je er genieten van Indische hapjes en drankjes, een kijkje nemen in een Mentawai paalwoning of rondsnuffelen in de toko. Voor kinderen is er o.a. een wildernisspeeltuin, verkleedhoek met Indonesische klederdrachten, en een leuke vogelspeurtocht om zelf op ontdekkingstocht te gaan.

Adres: Kallenkote 53, 8345 HE Kallenkote

Website: www.taman-indonesia.nl

Organisatie : Taman Indonesia

Email : info@taman-indonesia.nl

Nieuws

menu