Schrijversfestival ontvangt Ad van Liempt

Historicus Ad van Liempt weet alles van de jaren '50.

Historicus Ad van Liempt weet alles van de jaren '50.

Saai. Sloom. Duf. Om de jaren vijftig te beschrijven hebben we meestal genoeg aan woorden van één lettergreep. Maar dat beeld, vastgelegd in ons collectieve geheugen, is toe aan herziening. In zijn nieuwste meeslepende boek ‘De roaring fifties’ rekent Ad van Liempt af met het beeld van een benauwd decennium waarin niets gebeurde. In een lezing op 30 maart in Bibliotheek Steenwijk vertelt hij hier graag zelf over.

Steeds meer wordt duidelijk dat juist de jaren van wederopbouw allerlei belangrijke vernieuwingen met zich meebrachten, aangejaagd door visionaire, volhardende mensen met een vastomlijnd plan voor een betere toekomst.

Opwindend

Met het vertellen over fascinerende persoonlijkheden, aan wie we veel te danken hebben en die ieder op hun eigen terrein duidelijk maken dat de jaren vijftig oneindig veel opwindender waren dan de meeste mensen tot nu toe dachten.

Ad van Liempt (1949) is historicus, journalist, schrijver en mede-bedenker van het programma Andere Tijden. Hij promoveerde op de biografie van Gemmeker aan de Rijksuniversiteit Groningen en kreeg een eredoctoraat van de Universiteit van Amsterdam.

De lezing start om 20.00 uur en kost tien euro. Aanmelden voor de lezing kan op www.bibliotheekkopvanoverijssel.nl/agenda.