Schrijversfestival: 't Lam Ontmoet' ontvangt schrijfster Eva Vriend

Eva Vriend komt 18 maart naar Blokzijl. Foto: Jelmer de Haas

Net als ieder jaar organiseert ‘t Lam Ontmoet in de maand maart een literaire activiteit samen met het Schrijversfestival Steenwijkerland. Ditmaal is vrijdagavond 18 maart schrijfster en historica Eva Vriend te gast in ‘t Lam aan de Breestraat 2.

Eva Vriend (1973) groeide als boerendochter op in de Noordoostpolder en is zeer geïnteresseerd in de (onstaans)geschiedenis van de polders, de zee en de mensen die ervan leven en eraan wonen. Het nieuwe land (2013), over de ontstaansgeschiedenis van Flevoland, werd genomineerd voor de M.J Brusseprijs (beste journalistieke boek) en de Libris Geschiedenis Prijs. Vanaf 2016 werkte ze samen met het Zuiderzeemuseum uit Enkhuizen aan het interactieve project ‘Mijn Zuiderzee’, waarvoor ze vele levensgeschiedenissen van kustbewoners optekende.

Ook schreef ze het boek Eens ging hier de zee tekeer (2020), waarin ze de gevolgen van de afsluiting van de Zuiderzee voor een viertal Zuiderzee stadjes beschrijft. Op 28 mei 1932 werd de Afsluitdijk gedicht. Hun Zuiderzee werd het IJsselmeer. Voortaan voeren hun botters uit op een zoetwaterplas. Wat betekent zo’n ingrijpende verandering voor de cultuur, de identiteit en de toekomstdromen van mensen?

Op de avond zijn ook boeken van Eva Vriend te koop. De avond begint om 20.15 uur. Entree 10 euro. Reserveren noodzakelijk: karin@karinklomp.nl Kijk ook op www.hetlamontmoet.nl

Nieuws

menu