Schuimmonstertjes sluiten vakantie af op buikschuifbaan

Als vervaarlijk uitziende ‘schuimmonstertjes’ glijden dinsdag tientallen kinderen over een buikschuifbaan op het schoolplein van OBS Beatrixschool. Het is de spetterende afsluiting die Kinderopvang Kaka aan de kinderen van haar BSO biedt.

Een spetterende afsluiting.

Een spetterende afsluiting. Foto: Martijn Bijzitter

Benjamin Rutgers (11) demonstreert dinsdagochtend graag even hoe je het beste over de ongeveer 18 meter lange buikschuifbaan kunt glijden. „Eerst een goede aanloop en dan een beetje schuin op je buik”, zegt de leerling van de Noorderschool in Giethoorn. Zijn zusje Jasmijn (10) komt even later aanrennen voor nog een poging. Een klasgenootje roept ondertussen. „Hey, schuimmonster!” Als ze het schuim uit haar ogen heeft geveegd, zegt ze dat ze dit een goede slotactiviteit van de zomervakantie vindt. „Maandag ga ik weer naar school en dat is ook leuk, want dan zie ik mijn vriendinnen weer”, voegt ze daaraan toe.

De meeste kinderen zijn gekleed in zwemkleding, maar enkelen wagen zich in gewone kleren op de buikschuifbaan, die Lubbinge Partyverhuur uit Wanneperveen heeft neergezet. De begeleidsters Alunka Zwolle en Denise Wermink vertellen dat later die ochtend en middag nog de leerlingen van de BSO van de Beatrixschool en School B uit Steenwijk en de basisschool Willemsoord komen. Eerder tijdens deze vakantie maakten zij met hen uitstapjes naar de Maargies Hoeve en de speeltuin in de Groene Long. „We hebben vandaag een beetje pech met het weer”, zegt Alunka nog. Maar te horen aan het gejoel en gegil van de kinderen, hebben zij daar dinsdag geen last van.