Senioren Platform Steenwijkerland gaat ook in april op pad om voorlichting te geven

De gemeente heeft diverse regelingen.

De gemeente heeft diverse regelingen. ANP

Het Senioren Platform Steenwijkerland houdt op donderdag 13 april een bijeenkomst in Steenwijk. De bijeenkomst start om 19.30 uur en vindt plaats in De Opgang (in de grote kerk) Kerkstraat 22. Ook in Steenwijk geven ze informatie over het inkomen in deze dure tijden.

Er zijn veel mensen die alleen een AOW met of zonder klein pensioentje ontvangen, maar ook uitkeringen vallen hieronder. Heel veel inwoners zijn zich er niet van bewust wat er allemaal mogelijk is in Steenwijkerland en weten soms niet hoe zij regelingen kunnen aanvragen.

Er zijn nogal wat mogelijkheden hiervoor, namelijk bij de gemeente kun je bepaalde dingen aanvragen zoals de energietoeslag. Hiervoor geeft de gemeente informatie en ondersteuning over een speciaal geldloket. Dan is er natuurlijk de zorgtoeslag, maar ook sport en bewegen kan door de gemeente gesubsidieerd worden, daar valt ook zwemles onder.

Geldloket

Het Geldloket is de plek voor persoonlijke ondersteuning bij geldzaken. Alle inwoners kunnen hier terecht voor hulp of aanvragen voor subsidies, zoals de energietoeslag en meer van dergelijke zaken. Het Geldloket werkt samen met Sociaal Werk De Kop waar ook het Geldloket gevestigd is.

De gemeente Steenwijkerland beschikt ook over een Gemeente Polis, deze is speciaal in het leven geroepen voor personen met een laag inkomen. De gemeente betaalt hiervoor een deel van de premie, bovendien kunt u nog een deel van uw eigen bijdrage terug ontvangen. Ook hierover wordt tijdens deze bijeenkomst uitleg gegeven. Deze bijeenkomst is niet alleen voor senioren, maar voor iedereen die hier graag iets meer over wil weten.