Serviceclubs leggen laatste 2.000 euro bij: BeleefTV voor Villa Parkzicht

Dankzij crowdfunding en donaties kan een BeleefTV voor Villa Parkzicht worden aangeschaft. Foto: Aangeleverd

Villa Parkzicht krijgt binnenkort een BeleefTV. Meta Buiter, zette daarvoor een crowdfundingsactie op. De nog ontbrekende 2.000 euro hebben serviceclubs Soroptimistclub De Kop van Overijssel en Odd Fellows Ankerloge Steenwijk geschonken.

„De BeleefTV is een interactieve, mobiele activiteitentafel op wieltjes, die je tegen de muur kunt zetten of als tafel kunt gebruiken,” legt Meta uit. Zij zorgde ervoor dat de elf bewoners van Villa Parkzicht drie maanden BeleefTV op huurbasis konden uitproberen. In coronatijd konden zij bijna nooit naar hun dagbesteding. De BeleefTV bood hen toen een leuke afleiding.

„Alle bewoners vonden het leuk, ze speelden er spelletjes op, zoals sjoelen en hockey of maakten er puzzels of kleurplaten op,” legt Meta uit. Zij heeft daarna de Van Boeijengroep, die het huis exploiteert, gevraagd of het een idee was om een BeleefTV aan te schaffen. Het bestuur vond dat een goed idee. Meta heeft toen een crowdfundingsactie opgezet om de benodigde 10.000 euro bij elkaar te verzamelen om het apparaat aan te kunnen schaffen. Supermarkten, ouders, personeelsleden en anderen gaven gul, zodat Meta in een jaar tijd 8.000 euro kon vergaren.

‘We ondersteunen graag plaatselijke initiatieven’

De resterende 2.000 euro leggen de serviceclubs Soroptimistclub De Kop van Overijssel en Odd Fellows Ankerloge Steenwijk bij. Op woensdag 6 april overhandigden Janny Bennen, Fredi Meijerink en Bernadien Hubbers namens de Soroptimisten en Gerrit Vinke namens de Odd Fellows de cheque aan Meta. „We ondersteunen graag plaatselijke initiatieven, waar de overheid tekort schiet,” zegt Gerrit.

De Soroptimisten richt zich vooral op hulp aan vrouwen en meisjes in nood, maar maakt volgens Janny voor dit initiatief graag een uitzondering.

Nieuws

menu