Sfeervolle winterverlichting in de binnenstad van Steenwijk gaat minder uren aan

De sfeerverlichting in de binnenstad van Steenwijk wordt deze winter ondanks de energiecrisis gewoon ontstoken. „Maar de lampjes zullen wel wat minder lang branden”, zegt Gert Piest van Steenwijk Vestingstad.

Vanaf het weekend dat Sinterklaas aankomt op 12 november is er tot het eind van het jaar iedere zaterdag en tijdens koopzondagen muziek en entertainment in de stad. Met als hoogtepunt op zaterdag 10 december. Dan is de speciale editie van Kerst in Steenwijk.

Vanaf het weekend dat Sinterklaas aankomt op 12 november is er tot het eind van het jaar iedere zaterdag en tijdens koopzondagen muziek en entertainment in de stad. Met als hoogtepunt op zaterdag 10 december. Dan is de speciale editie van Kerst in Steenwijk. Foto: Archief Wilbert Bijzitter

De sfeerverlichting in Steenwijk hangt inmiddels. Dat geeft de vestingstad sfeer en gezelligheid in de donkere maanden. Steenwijk Vestingstad is al een aantal jaren geleden overgestapt naar led-verlichting om bewust met energie om te gaan. „Er is bewuster naar de tijden gekeken. Het aantal uren wordt wel aangepast. De lichtjes zullen minder lang branden. Dat zal vooral in de uren zijn dat er toch al minder mensen in de stad zijn”, licht Gert Piest toe. Steenwijk Vestingstad streeft er net als afgelopen jaren (ook in coronatijd) naar om voortdurend beleving in de stad te creëren.

Nieuws

menu