Silver Haze en Tár in Filmhuis Steenwijk

Filmposter Silver Haze.

Filmposter Silver Haze.

Komende week staan de volgende films op het programma in het Filmhuis in Steenwijk (Dyka Vestzakzaal van Rabo Theater De Meenthe): Silver Haze en Tár.

Silver Haze
Dinsdag 30 mei, om 20.15 uur is de filmvertoning ‘Silver Haze’. Franky (Vicky Knight) is een jonge verpleegster uit een Londense buitenwijk, die na een traumatische gebeurtenis uit haar jeugd nog altijd op zoek is naar antwoorden. Antwoorden die ze nodig heeft om een toekomst voor zichzelf te kunnen zien. Als Franky verliefd wordt op Florence (Esmé Creed-Miles), een van haar patiënten, ontvluchten ze samen de stad. Aan de kust vindt Franky een veilige plek bij de samengestelde familie van Florence en lukt het haar om het verleden onder ogen te zien.

Tár
Dinsdag 6 juni, om 20.15 uur is de filmvertoning ‘Tár’. Van schrijver-producent-regisseur Todd Field komt Tár, met in de hoofdrol Cate Blanchett als Lydia Tár, de grensverleggende dirigent van een groot Duits orkest. We ontmoeten Tár op het hoogtepunt van haar carrière, terwijl ze zowel een boekpresentatie als de langverwachte live uitvoering van Mahlers Vijfde Symfonie voorbereidt. In de daaropvolgende weken begint haar leven zich op een bijzonder moderne manier te ontrafelen. Het resultaat is een verschroeiend onderzoek naar macht en de impact en duurzaamheid ervan in de huidige samenleving.

Ook te zien in het filmhuis:
Donderdag 15 juni Easy Rider. M eer informatie, reserveren voor deze en de komende films of voorstellingen via www.demeenthe.nl/filmhuis-steenwijk of bel (0521) 514 004.