Simant is de nieuwe naam na fusie voortgezet onderwijs

SG Eekeringe is een van de vier scholen. Foto: Martijn Bijzitter

Per 1 januari 2023 is de bestuurlijke fusie tussen het Stellingwerf College (SOVOO) en Stichting Voortgezet Onderwijs Steenwijkerland – Weststellingwerf (SVOSW) een feit. Beide stichtingen gaan samen verder onder de naam ‘Simant’.

Naast het Stellingwerf College in Oosterwolde, behoren het Linde College (Wolvega), SG Eekeringe en RSG Tromp Meesters (beide uit Steenwijk) tot Simant. Voor leerlingen van de scholen en hun ouders/verzorgers, verandert er in de praktijk weinig. De vier scholen behouden hun eigen naam en zelfstandigheid. Op de fusiedatum verzorgen de scholen onderwijs aan circa 4.000 leerlingen en werken er 550 medewerkers.

Er is voor een bestuurlijke fusie gekozen om de daling van het aantal leerlingen in de regio en de schaarste op de arbeidsmarkt op te vangen. Daarom bundelen beide besturen hun krachten. „Zo blijft het mogelijk om ook in de toekomst een kwalitatief goed en breed onderwijsaanbod te bieden”, zegt het bestuur.

De naam Simant staat voor bloeien in verbinding. „Samen zorgen we voor kansrijk onderwijs om zo leerlingen en medewerkers tot bloei te laten komen. Het logo verbeeldt de veelkleurigheid van iedere school”, licht het bestuur toe.

Nieuws

menu