Sint Clemensschool is vandaag eeuwling

100 jaar en dat wordt vandaag en in mei gevierd.

100 jaar en dat wordt vandaag en in mei gevierd. Foto: Aangeleverd

De pastoor kwam, hij wijdde een groot beeld in en ging met de kwast rond. Zo was het ontstaan van de Clemensschool in Steenwijk 100 jaar geleden een feit. Vandaag, 19 december, precies 100 jaar later, viert de school feest.

Het jubileumjaar wordt deze dag ingeluid met ballonnen en speciaal voor de gelegenheid gemaakte taartjes voor de kinderen. De Clemensschool staat bekend als een geborgen kleinschalige school met een dynamisch hart. Sinds oktober 2022 is de school in eigen beheer een peuteropvang gestart. Dezelfde geborgenheid en kleinschaligheid is hier ook terug te vinden. Vandaag is de aftrap naar het grote feest dat nog komen gaat.

In de maand mei viert de school drie dagen feest, met allerlei leuke activiteiten, om bij dit bijzondere jubileum stil te staan. Voorafgaand aan dit feest zal er op zaterdag 13 mei een reünie plaatsvinden voor oud-leerlingen en -leerkrachten. Hiervoor kan men zich opgeven via: reunielemensschool@gmail.com Nadere informatie over deze reünie zal te zijner tijd bekend gemaakt worden via de (sociale) media.