Sint Clemensschool uit Steenwijk geeft eeuwfeest meer kleur met grote reünie: 'Groot hart voor kinderen en hun ouders'

Al een eeuw jong en springlevend. En daarmee wordt een mijlpaal aangetikt. Een duik in de archieven toont aan dat ze bij de Sint Clemensschool best liefhebber waren en zijn van feestjes. Want veel jubilea werden gevierd. En dat zal binnenkort bij het 100-jarig bestaan ook het geval zijn, met een vette knipoog van en naar beschermheilige Sint Clemens. Hoogtepunt moet straks een grote reünie worden op zaterdag 13 mei.

De jubileumcommissie met van links naar rechts, achter Zelena Draaisma, Jos Hoogma, André Klappe en René Holleboom. Voor Anki Huisman, Albertje Timmerman en Mary Holleboom.

De jubileumcommissie met van links naar rechts, achter Zelena Draaisma, Jos Hoogma, André Klappe en René Holleboom. Voor Anki Huisman, Albertje Timmerman en Mary Holleboom. Foto: Sieb van der Laan

De school zit al een eeuw in hetzelfde gebouw aan de Molenstraat 25. Dat is naast de gelijknamige katholieke kerk. De basisschool telt nu iets meer dan honderd kinderzieltjes. Juf Albertje Timmerman toont een paar zeer informatieve boekjes over het verleden van de school. En René Holleboom heeft het eerste kasboek van de school opgescharreld op het kleurrijke zoldertje. Dat staat vol met leuke en bijzondere tastbare herinneringen aan een eeuw onderwijs op deze locatie.