Sint bezoekt Oekraïense Taalklas Beatrixschool

Sinterklaas bezoekt de taalklas. Foto: Aangeleverd

Sinds ruim een half jaar is er in de Beatrixschool in Steenwijk een Oekraïense Taalklas. Bijna 30 Oekraïense kinderen bezoeken deze klas en krijgen er zowel Oekraïense lessen als Nederlands.

Daar hoort natuurlijk ook aandacht voor Nederlandse tradities bij. Wat dat betreft vallen de kinderen deze maanden met de neus in de boter. Nog maar net bekomen van het lampionnenfeest van Sint Maarten, kwam vandaag Sint Nicolaas op bezoek. De afgelopen weken hadden de juffen Ganna, Angelika en Antje de kinderen al het één en ander over deze typisch Nederlandse traditie geleerd. Ook is er volop geknutseld en gezongen en gedanst.

Sint en Pieten werden dan ook getrakteerd op een prachtig optreden van de kinderen, in het Oekraïens uiteraard. De kinderen op hun beurt werden getrakteerd op pepernoten, wat voor een aantal wel even wennen was. Maar ze vielen goed in de smaak, evenals natuurlijk het kadootje dat Sint voor ieder van hen had meegebracht. Voorzien van mooie tekeningen van de kinderen keert de Sint morgen terug naar Spanje.

Net als de Oekraïense kinderen op de Beatrixschool, zullen ook hij en zijn Pieten terugkijken op een mooie samenkomst van twee culturen. En de kinderen? Die gaan naadloos over in de voorbereiding van de kerstvoorstelling, die ze samen met Nederlandse leeftijdgenoten van de Beatrixschool gaan maken.

Nieuws

menu