Sinterklaasbezoek aan de Voorpoort is goed verlopen

Het bezoek van Sinterklaas aan de Voorpoort was zeer geslaagd.

Eén van de spannendste dagen van het jaar bij de Voorpoort zit er weer op. Sinterklaas en zijn pieten zijn op bezoek geweest op school. Wat was het een feest!

De kinderen konden via Facebook volgen wat Sinterklaas allemaal gedaan had. Hij was namelijk naast de boot gestapt en in de haven gevallen.. Sinterklaas kon natuurlijk niet kleddernat op de Voorpoort verschijnen. Gelukkig hadden de Pieten snel een oplossing. Bakkerij Houtsma heeft namelijk een hele grote oven en daar kon de Sint zijn kleren snel drogen. Ook hebben de Pieten de kinderen even een kijkje achter de schermen bij de bakkerij gegeven, waar de pepernoten worden gebakken. Wat fijn, zo’n hartelijk welkom bij bakkerij Houtsma.

De Pieten waren vanuit de bakkerij eerder op school dan de Sint. Samen met de Pieten zijn de kinderen gaan dansen. Toen Sinterklaas ook op school was, en coronaproof heeft plaats genomen in het speellokaal, heeft hij voorgelezen wat er in het grote boek geschreven stond over de kinderen van groep 1 t/m 4. Sommige kinderen wilden nog voorlezen of vertelden een mop. Iedereen had een tekening voor Sinterklaas. En aan het eind hadden de Pieten voor iedereen een cadeautje. Nadat de kinderen ook nog een zakje pepernoten hadden gekregen zijn ze lekker buiten gaan spelen en later ook nog pepernoten gaan bakken. Daarna konden ook de kinderen van de andere groepen nog hun toneelstukjes, dansjes enz. laten zien aan Sint en zijn pieten. Zij hadden weer de meest waanzinnige surprises gemaakt, wat een mooie creaties. Deze gezellige dag is voorbij gevlogen.

Nieuws

menu