Sinterklaascadeautjes voor wie het niet zelf kan doen: Kinderen voor Kinderen Sinterklaasactie

Met deze bus kan Sint met zijn pieten pakjes komen brengen.

Met deze bus kan Sint met zijn pieten pakjes komen brengen. Foto: Aangeleverde foto

Stel, je kinderen hebben moeite om een verlanglijstje voor Sinterklaas te maken, omdat ze eigenlijk alles al hebben. Dat zette Roelie van Antwerpen-Vijverberg aan het denken. Ze sprak er over met haar kinderen en zo is het idee ontstaan om lootjes als gezin te doen en met geld dat normaliter aan andere cadeautjes wordt besteed, pakjes te kopen voor kinderen die anders geen sinterklaas kunnen vieren.

De Kinderen voor Kinderen Sinterklaasactie was een feit.

Op die manier hoopt Roelie dat kinderen zich wat bewuster worden van wat ze hebben en dat het fijn is om te delen. Haar eigen kinderen waren heel enthousiast over het idee om cadeautjes te gaan kopen voor andere kinderen. Op facebook heeft het idee al reacties losgemaakt. Mensen die zich melden als hulpsinterklaas, maar ook mensen die hulp van Sinterklaas goed kunnen gebruiken. „We koppelen gevers aan ontvangers, maar dan wel anoniem”, benadrukt Roelie. „Vooral mensen die hulp kunnen gebruiken roep ik op om zich te melden. Ik heb al bij de Voedselbank gevraagd of ze me in contact kunnen brengen met gezinnen, maar er zijn meer gezinnen die we willen bereiken.”

Omdat Sinterklaasavond al rap nadert hoopt Roelie dat mensen zich snel aanmelden, vooral mensen die een lijstje aan de Sint willen geven, zodat zij dit dan anoniem kan doorgeven aan een hulpsinterklaas. „Als de hele wereld deelde, dan hadden we allemaal genoeg”, stelt ze.

De pakjes worden op zaterdag 4 december bezorgd. Dat kan door Sint zelf gebeuren terwijl hij met zijn pieten in een oranje bus langskomt, maar de cadeautjes kunnen ook stilletjes worden gebracht voor wie dat liever heeft. Het is een open uitnodiging in de hoop is dat gezinnen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken zich melden of dat mensen die weten dat hulp nodig is, dat doorgeven.


Ook hulpsinterklazen zijn welkom. Dat kan via het telefoonnummer van Roelie van Antwerpen-Vijverberg, 06-15 44 93 78.