Sinttoneel voor kinderen afgeblazen. 'Eenmalige avondvoorstelling voor volwassenen mag wel doorgaan'

„Triest”, zo is hoorbaar. Want voor het tweede jaar op rij gaat het Sinttoneel niet door. Dat zou komende maandag 29 en dinsdag 30 november worden opgevoerd in de theaterzaal van de Meenthe. En dat betekent dat er opnieuw een streep gaat door een paar uurtjes kindervertier voor zo’n vijftienhonderd kinderen van basisscholen in Steenwijkerland en Zwartewaterland. Ook hier is de plaaggeest uiteraard corona.

Maandagavond 29 november spelen de docenten van het primair onderwijs voor familie, vrienden, collega docenten en algemeen publiek de voorstelling van het Sinterklaastoneel Inpakken & Wegwezen.

Maandagavond 29 november spelen de docenten van het primair onderwijs voor familie, vrienden, collega docenten en algemeen publiek de voorstelling van het Sinterklaastoneel Inpakken & Wegwezen. Foto: Sieb van der Laan

De besmettingscijfers zijn enorm opgelopen, zeker onder jonge kinderen. „En om die reden zijn de schoolbesturen van Accrete, Op Kop, en Catent van mening dat verplaatsen van grote groepen kinderen naar en van de Meenthe nu niet kan. En dat valt te begrijpen”, zegt Jan Wiersma. Hij is coördinator van het Sinttoneel. „Ook een enorme teleurstelling voor de onderwijskrachten, die al sinds september aan het repeteren zijn.”

Theatervoorstelling volwassenen gaat wel door

Nieuws

menu