Sjoelclub Sportlust Steenwijk kroont Jan Stam tot clubkampioen: 'Jubileum met goochelaar, etentje en prijzen'

Leden van sjoelclub Sportlust Steenwijk streken woensdagmiddag neer bij Residence de Eese op de Bult. Aanleiding was de viering van het tienjarig bestaan van de club en de traditionele prijsuitreiking van de onderlinge competitie. De prijzen waren deze keer erg fraai, een standaard met daarop de beeltenis van een heuse sjoelbak. Jan Stam werd andermaal gekroond tot clubkampioen.

De leden van sjoelclub Sportlust Steenwijk tonen trots de veroverde prijzen in de onderlinge competitie.

De leden van sjoelclub Sportlust Steenwijk tonen trots de veroverde prijzen in de onderlinge competitie. Foto: Sieb van der Laan

Ook was er voor alle leden een mooie sleutelhanger ter herinnering aan het bereiken van het tweede lustrum van de sjoelclub. De club zag op 28 maart 2012 het levenslicht op de schilderachtige locatie Sportlust. „Met behulp van sponsors kwamen we aan sjoelbakken en stenen. Dat lukte ons met veel pijn en moeite. Daarbij viel ons wel op dat kleine bedrijven in Steenwijk en omgeving eerder geneigd zijn tot enige sponsoring dan grote.” De club was bij aanvang een stukje groter dan nu het geval is. „We hadden destijds een kleine twintig leden. Dat is nu nog de helft”, zeggen Jaap Prins en Clemense Bekhof die de club hebben opgericht.

Nieuws

menu