Snack-o-theek Caramba sluit deze week de deur

Jan en Ina Ebink gaan verder met snackbar Jan&Ina in de Scholestraat. Foto Sieb van der Laan

De torenhoge gasprijzen hebben weer een slachtoffer gemaakt: ook Jan en Ina Ebink sluiten deze week de deuren van hun snackbar Caramba aan de Meppelerweg. „Een maandrekening van 10.000 euro is echt niet op te brengen,” vertelt Ina Ebink. „Gelukkig hebben we ‘Jan & Ina’ aan de Scholestraat nog. We gaan ons daar helemaal op concentreren, ook met de snack delivery.”

Bij snackbar Jan & Ina aan de Scholestraat wordt de laatste hand gelegd aan een interne verbouwing. „We waren eigenlijk al langer van plan om alleen verder te gaan met Jan en Ina, ook vanwege de krapte op de personeelsmarkt waar wij ook mee te maken hebben, maar de plannen zijn door de gasprijzen versneld. Helaas hebben we een variabel contract en dat doet ons nu de das om. De gasrekening was altijd al fors, maar van 6.000 naar 10.000 euro per maand wordt echt te gortig. En die 4 weken zijn zo weer om!” In de keuken van Jan & Ina wordt voornamelijk gewerkt met elektriciteit. „Dat is nu nog te doen, maar ook de elektriciteitsprijzen gaan flink omhoog,” vreest Ina. „Maar we hebben het gelukkig nog erg druk en ook de snack delivery loopt heel goed. We bezorgen soms tot in de nachturen. Dat kan, omdat we zo goed op elkaar zijn ingespeeld.” Snackbar Jan en Ina krijgt hiermee ook verruimde openingstijden; Ina denkt tot een uur of negen ‘s avonds; „afhankelijk hoe druk het is.”

Snack-o-theek Caramba aan de Meppelerweg gaat dus dicht, maar het café Caramba blijft wel open. „Het is jammer dat we de snackbar Caramba moeten sluiten, maar wij hebben naast Jan & Ina ook nog het café. En, we hadden het eigenlijk niet verwacht na corona, maar het café wordt goed bezocht. En onze bezoekers hoeven ook niet in de kou te zitten. Hier hebben we onlangs een nieuwe airco laten plaatsen, die ook het café heel goed kan verwarmen, ondanks dat het een oud pand is. In de snackbar komen ook geen nieuwe activiteiten. „We wonen hier ook nog, dus zo houden we het overzichtelijk. Het is jammer, maar zolang wijzelf, onze kinderen en kleinkinderen maar gezond zijn. Dat is veel belangrijker. Bovendien zijn we niet de enigen, er zijn veel meer schrijnende gevallen die het erger hebben dan wij.”

Nieuws

menu