Snertactie d’Olde Veste’54 levert recordbedrag op

De bestelling kan worden opgehaald zonder de auto te hoeven te verlaten. Foto: Wilbert Bijzitter

De charme is er door de coronamaatregelen wel een beetje af. maar het resultaat blijft hetzelfde. Opnieuw leverde de snertactie van d’Olde Veste’54 een geweldige injectie op voor de clubkas waarbij de organisatie uiteindelijk ongeveer 7000 euro op de rekening van de penningmeester kon bijschrijven.

Maar waar vroeger 250 vrijwilligers stonden te dansen in het clubgebouw en er een super gezellige ochtend van maakten staan er nu een tiental auto’s in een lange rij. Meer dan 40 jaar organiseerde de voetbalvereniging op de tweede zaterdag van het jaar de traditionele snertactie waarbij het voor veel leden een veredelde nieuwjaarsreceptie was. De warme snert met worst had jaren geleden al plaats gemaakt voor diepvriesproducten. De intentie was niet anders met veel leden langs de deuren te gaan om de clubkas te spekken.

Coronaproof

Maar vanwege de coronamaatregels is alles anders. De vrijwilligers komen nog steeds, maar wachten in een gesloten auto op de eerder ingeleverde verkooplijst. Vervolgens kan er bij twee grote containers de bestelling worden opgehaald zonder de auto te hoeven te verlaten. Coronaproef is daarbij het toverwoord. Het is een koude bedoening maar de organisatie laat zien dat er veel kan, want in een zeer korte periode worden de auto’s door het team van vrijwilligers van hun bestelling voorzien.

Meer verkocht dan ooit

Albert Strijker staat met een brede glimlach het een en ander tevreden te aanschouwen. De commissievoorzitter, die samen met de broers Jan en Gerhard van der Ploeg de organisatie in handen heeft, ziet dat de ploeg vrijwilligers de zaak prima voor elkaar hebben. “De snertactie is een enorm succes geworden met een historisch resultaat. Wij hebben dit jaar meer snert en worst verkocht dan ooit tevoren. De nettowinst ligt iets lager dan vorig jaar als gevolg van verhoogde inkoopprijzen en het niet aanpassen van de verkoopprijzen“, zo laat de organisatie weten.

Nieuws

menu