Snertbijeenkomst in gemeente Steenwijkerland. FNV en CNV praten ambtenaren bij over cao-onderhandelingen

De ambtenaren eisen onder meer 12% loonsverhoging voor 2023. Foto: Wilbert bijzitter

FNV Overheid bestuurder Erik Gerritsen en CNV-bestuurder Nico Foppen praatten donderdag ambtenaren van de gemeente Steenwijkerland bij over de gestrande cao-onderhandelingen. Onder het mottto: ‘Het bod van de VNG is snert!’

De bijeenkomst was in het bedrijfsrestaurant van de gemeente Steenwijkerland aan de Vendelweg. FNV Overheid bestuurder Erik Gerritsen: „Er gaapt een enorm gat tussen de eisen van de vakbonden en het bod van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Inmiddels vinden er op tal van plaatsen in het land actievergaderingen, werkonderbrekingen en stakingen plaats. Vandaar dat we nu ook in de gemeente Steenwijkerwold een actievergadering, met snert erbij, hebben georganiseeerd.”

„Onze cao-eisen zijn duidelijk. Wij eisen onder meer 12% loonsverhoging voor 2023 en ook Automatische Prijscompensatie (APC). De VNG biedt in het laatste loonbod van 14 december slechts een schamele 5% per 1 februari 2023 (en 3% per 1 april 2024). De inflatie is nog steeds extreem hoog en de krapte op de arbeidsmarkt, met daarbij ook de werkdruk, nog steeds zeer groot. Uit het laatste loonbod van de VNG blijkt volstrekt onvoldoende waardering. Evenmin hebben de werkgevers toenadering gezocht op andere belangrijke onderwerpen zoals vitaliteit.”

Op 11 januari liep het ultimatum van FNV Overheid en de overige betrokken bonden voor een nieuwe cao Gemeenten/SGO aan de werkgevers af.

Nieuws

menu