Sociaal Vitaal is nieuw beweegproject voor 55-plussers

Rick Rakké (links) en Elbert Jan Hesse. Foto: Sieb van der Laan

Stichting Steenwijkerland United en Rick Rakké (19) starten op 3 september met het nieuwe beweegproject Sociaal Vitaal. De pilot is bedoeld voor 55-plus leden van voetbalvereniging d’Olde Veste’54 en hun partners. Bij succes krijgt het gratis beweegproject vanaf 26 november een vervolg voor alle oudere inwoners van Steenwijkerland die hun vitaliteit willen vergroten.

Walking football, fitness, tafeltennis, wandelen, jeu de boules en andere groepsactiviteiten gaan Stichting Steenwijkerland United en Rick Rakke komende twaalf weken aanbieden aan de 55-plus leden van d’Olde Veste’54 en hun partners. De groep zal uit ongeveer tien tot vijftien personen bestaan. Het idee van Sociaal Vitaal komt uit de koker van Rick Rakké uit Steenwijk. Deze derdejaars student van de opleiding Sportkunde aan de CALO in Zwolle liep vorig schooljaar stage bij de Stichting Steenwijkerland United. „Het viel me op dat de vitaliteit van vijftigplussers afgenomen is”, vertelt Rick.

Dat komt volgens hem omdat sinds de coronacrises meer mensen thuis zijn gaan werken en extra coronakilo’s met zich meedragen. Rick besprak dat met onder meer Elbert Jan Hesse van Steenwijkerland United. „Rick heeft ons de ogen geopend en wij willen graag met hem samenwerken om Sociaal Vitaal mogelijk te maken”, zegt hij.

Gastheer van het project Sociaal Vitaal is d’Olde Veste’54. Van deze club is Rick sinds een paar jaar ook lid. Hij voetbalt trouwens al vanaf zijn vierde. „Voor en na de activiteit in en rondom de accommodatie van d’Olde Veste’54 zullen we gezellig samenkomen met een bakje koffie in de kantine”, zegt Rick.

Individueel vitaliteitstraject

Het project Sociaal Vitaal bestaat naast de groepsactiviteiten ook uit individueel vitaliteitstrajecten. Vanuit zijn eigen bedrijf RiVit werkt hij met zijn cliënten aan een gezondere levensstijl. Dit traject bestaat uit meerdere gesprekken in een periode van tien weken. Dat is volgens Rick voldoende tijd om een nieuwe gewoonte aan te leren. Het pakket dat hij aanbiedt bestaat uit gesprekken, adviezen en een persoonlijk beweegschema. Samengevat draait het bij Sociaal Vitaal dus om beweging, plezier en sociale contacten.

Aanmelden

Op vrijdagmorgen 3 september is de kickoff van Sociaal Vitaal in de kantine aan de Parallelweg. De inloop hiervan is van 10.15 tot 10.30 uur. De activiteit daarna duurt tot ongeveer 12.00 uur. Geïnteresseerde leden van d’Olde Veste’54 kunnen zich aanmelden bij Rick via steenwijkerlandunited@gmail.com of telefonisch of via WhatsApp via 06-36485184. Daarna zijn de groepsactiviteiten elke week op de vrijdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur. Vanaf 18.45 uur staat de koffie klaar. Deelname is gratis en vrijblijvend!

Het tweede traject start op 26 november. Hierbij zijn alle 55-plussers in Steenwijkerland welkom. Aanmelden daarvoor kan nu al.

Steenwijkerland United

Nieuws

menu