Sociaal Werk De Kop ontvangt 500 euro van Odd Fellows

Van links naar rechts: Sandra Lampe (Sociaal Werk de Kop), Ineke de Jong (Kringloopwinkel), Paula Bierma (Sociaal Werk de Kop), Jan Doorten, Herman Sinkeler, Henk de Jong (allen Odd Fellows). Foto: Theo Leferink

De Ankerloge van de Odd Fellows in Steenwijk heeft wederom een cheque van 500 euro uitgereikt. Ditmaal ging de cheque naar Sociaal Werk De Kop voor het initiatief ‘zopie-en-koek’ in samenwerking met Stichting Kringloopwinkel Steenwijk en Stichting Present.

Ook de naam van Marja Wietsma, een belangrijk initiatiefneemster in de regio Kuinre, moet hierbij zeker genoemd worden. Door middel van de actie ‘zopie-en-koek’ kunnen mensen die het sociaal of financieel moeilijk hebben een warme plek vinden, met koffie en een maaltijd tegen een minimale prijs. Op de website is te zien op welke plaatsen dat in de regio mogelijk is.

Zoals elke maand is ook deze gift gekoppeld aan een activiteit van de Ankerloge. Ditmaal is het een lezing van hoogleraar Alle Bruggink. De lezing gaat over ‘100 jaar strijd tussen chemie en bacterie’ en behandelt onder andere het probleem van de toenemende resistentie van bacteriën tegen antibiotica.

De lezing wordt gehouden op woensdag 22 maart in het Odd Fellowgebouw aan de Gasthuisstraat 54 in Steenwijk, aanvang 19.45 uur, duurt twee maal 45 minuten en de koffie in de pauze is gratis. De voordracht is interactief, voor iedereen toegankelijk en kost 7,50 euro.

In april organiseren de Odd Fellows een sponsorloop over de wallen en van de opbrengst gaat die maand ook weer 500 euro naar een goed doel, ditmaal Stichting Present.

Nieuws

menu