Soroptimistenclub zamelt met Masterclass Matthaüs Passion 2.800 euro in voor Giro555

Een 44-koppig gelegenheidskoor zong live koralen.

Een 44-koppig gelegenheidskoor zong live koralen. Foto: Aangeleverd

De Soroptimistenclub De Kop van Overijssel kijkt terug op een zeer geslaagde Masterclass Matthaüs Passion op zondagmiddag 2 april in de Grote kerk van Steenwijk.

Deze middag was door de dames van de Soroptimistenclub De Kop van Overijssel georganiseerd om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Zo’n 200 aanwezigen werden door Janny Bennen, onder andere organist van de Grote kerk en tevens lid van de Soroptimisten, meegenomen in onder andere de symboliek en betekenis achter de 68 stukken die Bach voor de Matthaüs Passion heeft gecomponeerd. Omlijst door uitvoeringen van de Bachvereniging via beeldschermen en live gezongen koralen door een 44-koppig gelegenheidskoor.

Deze middag is mede mogelijk gemaakt door de belangeloze medewerking van de Grote Kerk, PKV, Rabo Theater De Meenthe, Drukkerij Bijzonderdruk en morebrownie.com uit Izmir. De opbrengst van deze middag is 2.800 euro geworden en wordt overgemaakt op Giro555 ten behoeve van de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië.

Inloopochtend

De dames van de Soroptimistenclub De Kop van Overijssel blijven zich ook de komende tijd weer volop in zetten voor de verbetering van de positie van vrouwen en kinderen in de wereld. Op zaterdagochtend 22 april van 10.30 tot 12.30 uur zijn geïnteresseerde vrouwen van harte welkom tijdens de inloopochtend bij de Heren van Rechter om nader kennis te komen maken met de Soroptimistenclub De Kop van Overijssel.