Present Steenwijkerland zoekt vrijwilligers die kerstlichtje willen zijn

Present Steenwijkerland zoekt vrijwilligers die (anoniem) voor kerstman of -vrouw willen spelen. Foto: Pixabay.com

Alleen zijn met Kerst of geen geld hebben voor een uitgebreid diner. Niet iedereen heeft volgens Present Steenwijkerland zin in Kerst. Daarom zoekt de stichting vrijwilligers die (anoniem) kerstattenties rond willen brengen.

„Voor velen zijn de donkere dagen richting Kerst gezellig. Gordijnen dicht, kaarsjes aan en lekker eten met elkaar. Helaas is dat niet voor iedereen de realiteit. Binnen Steenwijkerland zijn er veel gezinnen en alleenstaanden die helemaal geen zin hebben in Kerst. Eenzaam zijn is niet altijd zichtbaar”, vertelt Marieke Weijdema van Stichting Present.

De periode naar Kerst kan volgens Weijdema voor sommige mensen een donkere periode van eenzaamheid zijn. „Bijvoorbeeld omdat ze niemand hebben om het mee te vieren of omdat er geen geld is om hier aandacht aan te schenken. Als Present Steenwijkerland willen wij graag in de dagen voor kerst iets voor deze mensen betekenen in de vorm van het Kerstlichtje. Kerst is een tijd waarin we extra naar elkaar kunnen omkijken en door een klein gebaar lichtpuntjes voor iemand kunnen zijn.”

De stichting zoekt vrijwilligers die bij mensen aan de deur willen om kerstattenties langs te brengen. Aanmelden kan (tot 8 november) hier .

Nieuws

menu