Spelletjesmaker en docent Lars Jansen uit Steenwijk brengt met 'Perfect Numbers' zijn tweede spel uit: 'Er komt meer kijken bij een spelletje ontwerpen dan je zou denken'

Wat werkt wel en wat werkt niet? Hoe veel kleuren ga je gebruiken en wat verandert er als je vijf of zes rijtjes mag leggen? Lars Jansen (23) uit Steenwijk legt uit dat een spelletje maken hoofdbrekens kan opleveren. Afgelopen donderdag lanceerde hij zijn tweede spel ‘Perfect Numbers’ bij uitgeverij Jolly Dutch. „Deze had ik al een tijdje liggen, maar ik had meteen al het gevoel dat dit wel eens wat kon worden.”

Lars Jansen (23) uit Steenwijk bracht vorige week zijn nieuwe spel uit: 'Perfect Numbers'.

Lars Jansen (23) uit Steenwijk bracht vorige week zijn nieuwe spel uit: 'Perfect Numbers'. Foto: Roland Jansen

Een spel op geluk en tactiek, te spelen met twee tot vier mensen. Het nieuwe spel van Lars laat zich moeilijk in een paar zinnen uitleggen, maar toch doet hij een poging: „Het is lastig om in het kort uit te leggen hoe het spel werkt, maar je hebt allemaal nummers en daar moet je rijen mee maken. Het doel is om het perfecte nummer op je rijtje te plakken. Bijvoorbeeld een vijf op een rijtje van vijf, of een zeven op een rijtje van zeven. Je zoekt tijdens het spelen naar perfecte nummers om je rijtjes compleet te maken en zo kun je punten scoren.”

Nieuws

menu