Sponsorloop School B in Steenwijk voor KIKA en een nestschommel: Betalen kan met een QR-code

Meester Wolter doet ook mee aan de sponsorloop van School B in Steenwijk. Hij is een ultraloper. Eigen foto

Leerlingen van School B in Steenwijk rennen op vrijdag 1 juli voor het goede doel. De sponsorloop is georganiseerd door de leerlingenraad en de ouderraad van de basisschool. Dit jaar lopen de leerlingen en meester Wolter de Lange voor een nestschommel op het plein en voor KIKA.

Van iedere euro die de kinderen en de meester gesponsord krijgen gaat 50 cent naar de Stichting Kinderen Kankervrij en de andere 50 cent gaat naar de nestschommel. De leerlingen van de onderbouw gaan in 8 minuten tijd zoveel mogelijk rondjes om het schoolplein lopen. Daarna zijn de kinderen van de bovenbouw aan de beurt. Zij krijgen een kwartier de tijd. Meester Wolter, die een fanatieke ultraloper is, gaat zelfs 6 uur lang lopen. Hij begint ’s morgens om 8.15 uur.

De organisatie meldt dat het aantal rondjes streng zal worden bijgehouden door de kinderen van de leerlingenraad, omdat zij verwachten dat ouders nog wel eens een rondje extra noteren (voor het goede doel). De ouderraad zorgt voor genoeg water voor de lopers, die na afloop een appeltje krijgen om weer op adem te komen.

De kinderen hebben allemaal een formulier gekregen waarop sponsors kunnen noteren voor welk bedrag zij de actie ondersteunen. Er zit zelfs een QR-code bij waarmee de sponsors na afloop hun bijdrage kunnen overmaken.

Nieuws

menu