Springende ouders, dansende kleuters tijdens het Pepernotenpopconcert

Het grote Pepernotenpopconcert is zondagmiddag 20 november te zien en horen. Foto Set Vexy

Komende week te zien in Rabo Theater De Meenthe: Nashville Country Cafe, Kunstlezing Tilly Buij & Gerard Groenewoud, Stones Sessions, Thjum Arts, Blue Grass Boogiemen en Pepernotenpopconcert.

De voorstelling ‘The Greatest Country Stars’ van Nashville Country Café is te zien op woensdag 16 november, aanvang 20.00 uur. In Nashville’s Country Café staan we stil bij de grootste hits die dit genre heeft voortgebracht. Dolly Parton, Carrie Underwood, Shania Twain, Miranda Lambert, Vince Gill, Rascal Flatts, Kelsea Ballerini en Lady Antebellum zijn oude alsook nieuwe countrysterren die grote successen scoren. Met maar liefst 3 zangeressen wordt het publiek meegenomen in een avond vol mooiste songs uit de rijke historie van de Country en Western. JORDYN MALLORY, PAM MACBETH en JACKY brengen ieder afzonderlijk hun rijke repertoire.

Kunstlezing Tilly Buij & Gerard Groenewoud

De kunstlezing ‘Ruimte scheppen voor de verbeelding’ van Tilly Buij en Gerard Groenewoud is te zien op woensdag 16 november, aanvang 20.15 uur. In hun oeuvre als duo Groenewoud/Buij (sinds 1988) is de directe relatie tussen locatie, gebruikers en kunsttoepassing eveneens aanwezig, net als het filosofische, open en humoristische karakter van het werk. De werken die ze maken kenmerken zich door een diversiteit aan stijlen en materialen, die bij nader inzien eenzelfde doel blijken te dienen: het scheppen van ruimte voor de verbeelding.


Stone Sessions

De voorstelling ‘Sympathy for the devil’ van Stones Sessions is te zien op donderdag 17 november, aanvang 20.00 uur. Sympathy for the Devil is een meedogenloze muziektheatervoorstelling over twee sensationele jonge vrouwen. Dé stijliconen van de swinging sixties en de muzen van de Rolling Stones. Marianne Faithfull en Anita Pallenberg: ze belichamen de vrijheidsdrang van een hele generatie. Maar wat is de prijs van roem en roekeloosheid? Een ongefilterd verhaal op de soundtrack van de Rolling Stones, gespeeld door Stones Sessions

Thjum Arts

De voorstelling ‘Tijdloos genot’ van Thjum Arts is te zien op donderdag 17 november, aanvang 20.15 uur. “Thjum speelt in zijn voorstelling ‘Tijdloos Genot’ een anti-held en dat doet hij met verve. Met zijn intelligente grappen kiest hij de route van het understatement. Arts brengt een droogkomische performance”. Dit schrijven anderen over hem, dan zal het wel zo zijn. Winnaar van zowel de Jury- als de Publieksprijs bij het Cabaretfestival Cameretten!
What you see is what you get! Een authentieke gast met doordachte humor.

Blue Grass Boogieman

Het vrijdagavond vestzakconcert van Blue Grass Boogiemen is te zien op vrijdag 18 november, aanvang 21.00 uur. Deliverin’ the grass (de naam van hun vierde album) is hetgeen de Blue Grass Boogiemen al jaren doen, zowel hier in Nederland als in de rest van Europa en in de VS. Van Paradiso tot ‘s werelds meest beroemde bluegrassclub de Station Inn in Nashville, Tennessee; van de Rodeo Bar in New York tot de Continental Club in ‘live music capitol of the world’ Austin, Texas; ze traden er op. Al ruim 22 jaar staan de Blue Grass Boogiemen voor het beste wat Nederland qua authentieke rootsmuziek te bieden heeft.

Pepernotenpopconcert

De familievoorstelling ‘Pepernotenpopconcert’ is te zien op zondag 20 november, aanvang 15.00 uur. Een swingend Sinterklaasfeest waarin je heerlijk kunt meedansen op ‘Zie Ginds Komt de Stoomboot’, kunt twisten op ‘Sinterklaas Kapoentje’ en heerlijk kunt zwijmelen op ‘Zachtjes gaan de Paardenvoetjes’. Tijdens het pepernotenpopconcert word je klaargestoomd om van het heerlijk avondje een onvergetelijk muzikaal feest te maken! Het Pepernotenpopconcert is een spetterende middag vol muzikale cadeautjes, stoere gitaarsolo’s, een vette lichtshow, springende ouders en dansende kleuters.

Historische Vereniging Steenwijk e.o.

De voorstelling ‘Steenwiekers op proatstool’ van de Historische Vereniging Steenwijk e.o. is te zien op dinsdag 22 november, aanvang 14.00 uur. De Historische Vereniging Steenwijk en Omstreken organiseert een bijeenkomst rondom de eigen streektaal. Centraal staat de documentaire “Steenwiekers op de praotstool” van Jur Tiesnitsch en Kobie Storm.


Nog meer te zien: Loes Luca op 23 november. Johan Goossens op 23 november. Ellen ten Damme op 24 november. Frontm3n op 25 november. Damn Honey op 25 november. Simone Kleinsma op 26 november. Stefano Keizers po 26 november. Sinterklaastoneel op 29 november. Leoni Jansen op 30 november. Grijs Gedraaid 1 december. Anne Neuteboom op 1 december. Tom Parkers New London Chorale op 3 december. Warner ten Kate op 6 december.

Nieuws

menu