Staatssecretaris van VWS Maarten van Ooijen bezoekt Steenwijkerland

Staatssecretaris van VWS Maarten van Ooijen ging in De Buze in gesprek met jongeren. Foto: Wilbert Bijzitter

Op uitnodiging van de ChristenUnie bezocht staatssecretaris van VWS Maarten van Ooijen afgelopen zaterdag Steenwijkerland. In de Buze in Steenwijk, waar hij ontvangen werd door Jantina Drijfhout, lijsttrekker voor de ChristenUnie Steenwijkerland, is hij in gesprek gegaan met Sophie Bergkamp, Aimee Heerschop, en Thom Dolstra, alle drie leden van de Jongeren Actie Raad.

Van Ooijen kreeg als eerste een voorvertoning van de documentaire die de Jongeren Actie Raad aan het maken is, in dit geval over het kopen van tweedehands kleding. Van Ooijen was onder de indruk van het werk van deze Actie Raad en stimuleerde ze op vooral door te gaan met het maken van impact.

Het project Impacter

Ook Ernst Woldman en Taco Schiphorst, beiden werkzaam voor welzijnsorganisatie Sociaal Werk de Kop, waren aanwezig. Ernst heeft de staatssecretaris bijgepraat over het project Impacter, een project vanuit het programma Maatschappelijke Diensttijd.

Jongeren lijden onder de coronapandemie

Er ontstond een geanimeerd gesprek tussen de staatssecretaris, in gezelschap van Jonathan Sleuring van PerspectieF, de jongerentak van de ChristenUnie en de aanwezige jongeren. Duidelijk werd dat de jongeren lijden onder de coronapandemie en de impact op hun leven en ontwikkeling groot is. Van Ooijen was zeer geïnteresseerd in de dingen die volgens de jongeren zelf moeten gebeuren om de impact te verkleinen.


Wil jij als jongeren impact maken in Steenwijkerland? De JAR zoekt nog nieuwe leden en ook kun je je melden voor het project Impacter.

Nieuws

menu