Stadsmuseum Vollenhove open op laatste dinsdag van de maand. Ga mee op rondleiding door de historische stad

Stadsmuseum Vollenhove. eigen foto

Het Stadsmuseum in Vollenhove is op dinsdag 28 juni, dinsdag 26 juli en dinsdag 30 augustus geopend. Bovendien kan men dan zonder reserveren of aanmelden mee met een rondleiding door de historische stad Vollenhove.

Stadsmuseum Vollenhove is aankomende dinsdag 28 juni geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De rondleidingen met gids starten om 14.00 en om 16.00 uur. De rondleiding is speciaal bedoeld voor individuele deelnemers en gezinnen met kinderen, de gids past zich aan. Duur van de rondleiding is een uur.

Havezaten

De route voert langs de ruïne van kasteel Toutenburg op het landgoed bij havezate Oldruitenborgh en langs vier andere overgebleven havezaten in de stad en langs de drie middeleeuwse kerken en de twee voormalige vissershavens aan de Zuiderzee. Langs gevels van patriciër huizen uit de Gouden Eeuw. Met uitleg door een ervaren gids die zich aanpast aan de wensen van de deelnemers en op alle vragen een antwoord heeft. De rondleiding duurt ongeveer een uur, de route is anderhalve kilometer lang.

Nieuws

menu