Stayin’ alive with the Bee Gees

Percossa. Foto: Boy Hazes

Deze week in Rabo Theater De Meenthe: Bram Bakker, Percossa, Anneke van Giersbergen en Legendary Albums Live.

Bram Bakker

De voorstelling ‘De Balansfabriek’ van Bram Bakker is te zien op woensdag 9 februari, aanvang 20.15 uur. Waar we weinig bij stilstaan is dat een machine zich ook nog in een omgeving bevindt: de fabriek. In de meeste fabrieken staan meerdere machines, die afzonderlijk moeten werken, maar die ook in een verband staan met elkaar. Anders rolt er geen goed product uit de fabriek. In een fabriek moet hard worden gewerkt om alle apparaten draaiende te houden. Regelmatig schoonmaken, onderhoudsbeurten en versleten onderdelen vervangen. Ons lichaam is een machine, die geen betekenis heeft zonder de machines in de omgeving, en het gebouw waarin ze zich bevinden.
De Balansfabriek biedt een ander perspectief op de gezondheidszorg, dat ons allemaal zo dierbaar is. Zorg is steeds meer verworden tot een duur en niet zelden schaars product. We menen daar recht op te hebben, maar in hoeverre zijn we bereid de verantwoordelijkheid te nemen voor onze eigen rol in de Balansfabriek?

Percossa

De voorstelling ‘Let met in – Let me out’ van Percossa is te zien op donderdag 10 februari, aanvang 20.00 uur. Een wervelwind aan muzikale stijlen, van slagwerkmuziek tot hilarisch objecttheater is wat de bezoeker voor zijn kiezen krijgt tijdens de nieuwste voorstelling van PERCOSSA. Deze vier mannen nemen u mee in de achtbaan van het leven verpakt in muzikale scenes, verstillende momenten en grappige acts. Wat krijg je als je vier drummers opsluit in een veel te kleine kamer?
Let Me In - Let Me Out vertelt het verhaal van vier mannen die al jaren als broeders over de wereld toeren en zo langzamerhand het onderscheid tussen het echte leven en de showbizz niet meer zien.

Anneke van Giersbergen

De voorstelling van Anneke van Giersbergen ‘zingt Kate Bush’ is te zien op vrijdag 11 februari, aanvang 20.00 uur in de Eleq Theat. ‘Niemand zou je de muziek van Kate Bush toevertrouwen, behalve Anneke van Giersbergen’, twitterde een bezoeker na afloop van een van Annekes solo-optredens en dat zette de zangeres aan het denken. Als tiener ontdekte ze de muziek van Kate Bush en had ze het album Hounds of Love grijsgedraaid. De bewondering voor de eigenzinnige Bush bleef, hoewel Van Giersbergen - in tegenstelling tot haar idool - voor het podium geboren lijkt. Ze brengt met deze vierde theatertournee een prachtige ode aan Kate Bush. Uit respect voor de authenticiteit van Bush heeft Van Giersbergen een eigen creatieve en persoonlijke draai aan de songs gegeven, maar voor iedere Kate Bush-fan is dit een unieke gelegenheid om haar oeuvre live te horen.

Legendary Albums Live (Bee Gees)

De voorstelling ‘Stayin’ alive with the Bee Gees’ van Legendary Albums Live is te zien op zaterdag 12 februari, aanvang 20.00 uur. Het begon allemaal in het visnettenfeestjes-tijdperk met nummers als Spicks and Specks, Words en Massachusetts. De onnavolgbare sound van Barry, Maurice en Robin bleef onze muzikale harten veroveren, om de wereld rond het einde van de jaren zeventig met Saturday Night Fever (waarop klassiekers als Stayin’ Alive en Night Fever) definitief naar de dansvloer te lokken. De Brothers Gibb hebben sinds 1965 een onafgebroken reeks wereldhits geproduceerd, zowel met de boyband die ze zelf waren, als voor andere wereldberoemde namen. Al dit moois brengt Legendary Albums Live nu, samen met het album Main Course, live op de planken.

Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514 004.

Nieuws

menu