Steenwiekertoornrun: na twee jaar kunnen de motoren van stal

Ook dit jaar is er een mooie route uitgezet. Aangeleverde foto

De 12de editie van de Steenwiekertoornrun zal zaterdag verreden worden. Na twee jaar de motoren in de stal mogen ze er nu weer uit. De organisatie is er ook helemaal klaar voor.

Het was voor de organisatie spannend of er na twee jaar weer genoeg animo was, vooral onder de rijders. Op het moment van schrijven zijn er iets meer dan 50 rijders ingeschreven. „Voor ons als organisatie was dit wel een groot vraagstuk. Dit is een mooi aantal, helemaal na twee jaar geen Steenwiekertoornrun. Hieruit zien wij dat er dus nog echt wel animo is onder de rijders. Dat is voor ons natuurlijk heel fijn, maar al helemaal voor onze doelgroep. Deze rijders komen overigens belangeloos vanuit het hele land naar Steenwijk. Daarnaast mag natuurlijk niet vergeten worden dat ook een groep van ongeveer 25 motorrijders zich die dag voor ons inzetten als verkeersregelaars, in samenwerking met de politie. Ook zijn er nog vele andere vrijwilligers actief die deze dag helpen te draaien. Daarnaast zijn wij ook erg dankbaar dat wij ook voor deze editie weer van vele bedrijven een gulle bijdrage mochten ontvangen.”

Mooie route

Het programma van deze editie was voor de organisatie niet geheel nieuw. Deze ligt al twee jaar in de kast. Zoals altijd zal de Steenwiekertoornrun beginnen bij Rabo Theater De Meenthe. Hier zullen de rijders en cliënten om 9.00 uur aankomen. Vervolgens zal om 9.30 uur de opening van de Steenwiekertoornrun zijn door Jannes Mulder. Om 10.00 uur zal de hele colonne dan vanaf De Meenthe via allerlei mooie weggetjes door onder andere Havelte, Koekange en Balkbrug naar Ommen rijden. Hier zal een pauze zijn bij café Calluna. Na deze pauze zal de route zich verder via Zwolle, door het centrum van Hasselt begeven. Hierna zullen ook Zwartsluis en Doosje aangedaan worden. Dan zal er een korte stop zijn bij de Maargies Hoeve in Kallenkote. Hier kan dan genoten worden van een lekker ijsje.

‘Rontie omme de Toorn’

Natuurlijk zal ook het traditionele ‘Rontie omme de Toorn’ niet ontbreken. Hier zal de stoet, om 16.30 uur, via de Meppelerweg, door de Oosterstraat en over de Markt om de Grote Kerk heen rijden. Om vervolgens via de Goeman Borgesiusstraat en Meppelerweg richting Olde Veste te trekken. Hier zal dan het eindfeest zijn onder genot van een lekker bakje patat.

Gedurende de hele dag zullen zowel RTV SLOS als RTV Oost aanwezig zijn. RTV Oost zal een samenvatting van de Steenwiekertoornrun diezelfde dag nog uitzenden in het programma ‘Zomer in Overijssel’.

„We gaan er dit jaar ook weer één groot feest van maken, want dit hebben we, en vooral de cliënten, de afgelopen jaren erg gemist. Ook dit jaor gaon wi’j d’r weer veur.”

Nieuws

menu