Steenwijk Vestingstad sluit de zomer af met de Nacht van Steenwijk. 'Volop muziek in de winkelstraten'

De Nacht van Steenwijk werd de voorgaande keren gevierd met muziek op een groot podium. Dit jaar spelen de muzikanten verspreid over de binnenstad. Wilbert Bijzitter

Steenwijk Vestingstad sluit de zomer af met de Nacht van Steenwijk op donderdagavond 26 augustus. In verband met corona is er dit jaar een ‘lite-editie’ met live-muziek en entertainment in de binnenstad.

‘Een groot podium op de Markt ontbreekt, maar er is volop muziek te horen in de winkelstraten. De winkels zijn tot 22.00 uur open en bij elke aankoop is er een stempel te verdienen voor het Prijzenfestival. Er zijn prijzen van 250 euro en 100 euro te winnen’, vertelt woordvoerder Tineke Knorren.

Muzikaal festijn met veel rock en soul

Vanaf 18.00 uur treden verschillende bands en acts op. Zo komen de Ramblin’ Boots naar Steenwijk, ‘De Jongens van de Muziek brengen vol passie bekende covers en ook Cave Canem rockt er deze avond heftig op los. De duo’s Nick & Ik en The Great Borrelnootjes spelen met veel plezier meezingers en Mr. Beatz gaat cruisend in zijn gepimpte Mercedes door de Vestingstad’, vertelt Knorren.

Tijdens de Nacht van Steenwijk zijn er prijzen te winnen tijdens het Prijzenfestival. Bij elke aankoop wordt een stempel uitgegeven en bij een volle stempelkaart maakt iedereen kans shoptegoed van 250 of 100 euro te winnen. Volle stempelkaarten kunnen nog dezelfde avond ingeleverd worden in de daarvoor bestemde bussen bij Eleveld Wijnen, Huisman Slaapcomfort, Gezellig Bloemen & Lifestyle en op de Markt. De winnaars worden de week erop bekend gemaakt.

De winkels staan het hele weekend in het teken van de ‘final sale’. Tijdens de laatste opruiming van het zomerseizoen kan worden geprofiteerd van spetterende kortingen en aanbiedingen. Hiermee maken de winkeliers de schappen leeg om plaats te maken voor de nieuwe najaarscollectie. Dé kans om de allerlaatste koopjes te scoren.

Koopzondag 29 augustus

Zaterdag 28 augustus is er in de Vestingstad livemuziek van ‘De Andere Fanfare’ en zondag 29 augustus is het koopzondag en zijn de winkels vanaf 13.00 uur geopend. ‘De Flageolettes zorgen voor gezelligheid.’

Het actuele programma wordt hier gepubliceerd.

Nieuws

menu