Steenwijk is voor een paar dagen Stone City: voordelig shoppen tijdens Boxing Days

Steenwijk De Steenwijker binnenstad was daags na kerst, donderdag 27 december, weer ondergedompeld in Britse sferen. Veel kooplustigen kwamen naar ‘Stone City’ voor de echte sales tijdens deze Boxing Day. De hele binnenstad hing vol met Britse vlaggen en uiteraard was er ook live muziek. Wilbert Bijzitter

De Steenwijker binnenstad is van dinsdag 27 tot en met zaterdag 31 december ‘Stone City’, geheel in Britse sfeer, tijdens de Boxing Days.

In deze week houden de ondernemers in Steenwijk Super Sale en dat betekent dat heel veel artikelen tegen zeer scherpe prijzen over de toonbank gaan. Met kortingen tot wel 90%, die de lokale ondernemers bekend maken op de Boxing Day posters.

Muziek en straattheater

Vrijdag 30 december is het extra party met het Dixie Orkest en The English Guard, die voor de wisseling van de wacht zorgt. The Guard had allang op het paleis moeten zijn, maar dat gaat niet zo gemakkelijk. Een navigatiesysteem zou geen overbodige luxe zijn geweest, want hij is flink uit koers geraakt. Met zijn mobiele wachthokje is hij nog wel even onderweg. Maar gelukkig zijn er in Steenwijk vast behulpzame voorbijgangers die hem de weg wijzen. Zo aan het eind van het jaar zorgt Steenwijk Vestingstad voor gezelligheid tijdens het winkelen.


Nieuws

menu