Steenwijk laat de nieuwe wintermode zien

De Modeparade trok zaterdag- én zondagmiddag door het centrum.

De Modeparade trok zaterdag- én zondagmiddag door het centrum. Foto: Martijn Bijzitter

Tijdens het halfjaarlijkse Fashion Weekend lieten de Steenwijker modewinkels zien welke kleuren en kledingstukken we komend najaar en winter veel gaan zien. De allernieuwste mode werd afgelopen zaterdag en zondag elk uur gepresenteerd tijdens de Modeparade door de winkelstraten en over de Markt trok.

Afgelopen zaterdag trok de Modeparade modebewust jong en oud naar het centrum om een kijkje te nemen bij de Modeparade en in de feestelijk aangeklede winkels. Het was behoorlijk druk in het centrum, mede doordat er ook nog een demonstratieoptocht tegen de coronamaatregelen door de winkelstraten trok. De (koop)zondagmiddag was het iets minder druk, maar wel gezellig in de zonovergoten binnenstad, waar de mannequins het best wel warm hadden in hun winterse outfits.

Veel kleur in de Modeparade: voor de heren veel donkerblauw met mosterdgeel of wolwit, voor de dames warme roodtinten, bruin en geel, wit/zwart, lichtgrijs en veel (jaren 70)prints. Ook de tijgerprint is een blijvertje, net als de zwarte lange laars. De kinderen mogen kleurrijk gekleed gaan. Ieder model droeg een tasje van de betreffende winkel. De kleding werd mooi gecombineerd met schoenen van Bennen Modeschoenen, brillen van Muurling Oogzorg en accessoires van BeYou en Store6.

Door de Oosterstraat liepen vanaf de Oosterpoort achter de mobiele DJ de mannequins van HEMA, Wendy’s Kids Fashion, Bennen Modeschoenen, Shoeby Fashion, Sisl Lingerie, Bertus ten Hoor, Modehuis Ketel, Store6 Fashion & Interieur, Roel Fashion & Jeans en Forty49Nine. Door de Woldpromenade liepen de modellen van Ten Oever Mannenmode, BeYou Fashion & Living, Abito, Elja Mode, Nautic Blue Casual Men’s & Women’s Wear, Sense for Women, Salsa Mode & Jeans en Muurling Oogzorg.

„In verband met het nog steeds geldende beperkingen in verband met het coronavirus is net als vorig jaar ook dit jaar weer gekozen voor de Modeparade, maar hopelijk kan er volgend jaar weer gewerkt worden met modeshows op de catwalks voor de winkels,” gaf de organisatie aan.