Steenwijk maakt zich op voor het Fashion Weekend; zaterdag 25 en zondag 26 maart de nieuwste voorjaarsmode op de catwalks in de winkelstraten

De grote catwalk op de Markt. Foto: Wilbert Bijzitter

De binnenstad van Steenwijk staat in het weekend van 25 en 26 maart in het teken van de allernieuwste mode. Tijdens het Fashion Weekend zijn er ’s middags doorlopend wervelende modeshows in de winkelstraten. Hippe mannequins en dressmen tonen de nieuwste modetrends voor het voorjaar en de zomer.

„Nieuw is dat bezoekers modecheques kunnen winnen,” zegt organisator Jan de Vries. „Elke deelnemende winkel stelt een waardebon van € 50,- beschikbaar. Iedereen die een aankoop doet, tijdens het Fashion Weekend, maakt kans om een modecheque te winnen.”

Nieuwste trends

Twintig modezaken in Steenwijk hebben de handen ineengeslagen en zorgen ervoor dat iedereen een goede indruk krijgt van alle trends die er in het komende seizoen zijn. Wordt het vrolijk of juist ingetogen? „Wie het Fashion Weekend bezoekt, gaat het allemaal zien,” weet De Vries. „De allernieuwste dames- en herenmode wordt geshowd, er is aandacht voor schoenen en brillen, lingerie komt voorbij en ook hipste kindermode is op de catwalk te zien. De mobiele DJ zorgt voor wervelende muziek door de winkelstraten.”

Extra sfeer tijdens het winkelen

Wie er meteen al tiptop uit wil zien, kan naar hartenlust winkelen. De kledingrekken en schappen in de winkels hangen en liggen vol met de allernieuwste collecties voorjaars- en zomertrends. De Vries nodigt iedereen uit om naar Steenwijk te komen. „Als extra verrassing staat er in veel modezaken een hapje, drankje of een leuke attentie klaar. Hiermee moedigen we de consument aan om vooral fysiek te komen shoppen. Dat geeft juist dat stukje extra beleving.”

De mode-ondernemer geeft aan dat er nog zoveel meer voordelen zijn. „Wie lokaal winkelt steunt daarmee de lokale economie en daarmee zorg je voor banen en inkomsten in de gemeenschap.” De gezamenlijke ondernemers, die verenigd zijn in de stichting Steenwijk Vestingstad, belonen dit met onder andere het organiseren van activiteiten en evenementen in de Vestingstad. „Dat maakt dat het centrum levendig en vitaal blijft.”

Winkels open tijdens koopzondag

’s Zondags is het, traditioneel op de laatste zondag van de maand, koopzondag in Steenwijk. De sfeervolle ambiance in de vestingstad en de gezelligheid in de winkels zorgen ervoor dat een bezoekje tijdens het Fashion Weekend zeker de moeite waard is.

Deelnemende modezaken

Aan het Fashion Weekend doen de volgende modezaken mee: Wendy’s Kids Fashion - HEMA - Shoeby Fashion - Bennen Modeschoenen - Leads & Lady Leads - Pieta Lifestyle - Linda Groenink - SISL Lingerie - Modehuis Ketel - Roel Fashion & Jeans - Store6 Fashion & Interieur - Forty49Nine - Jorrit Muurling Oogzorg - Salsa Mode & Jeans - Sense for Women - Nautic Blue Casual Men’s en Women’s Wear - Elja Mode - Be-You Fashion & Living - Ten Oever Mannenmode - De Overbuuf by Be-You.

Van hen allemaal zijn zowel zaterdag- als op zondagmiddag modeshows te zien op de catwalks in de winkelstraten.

Nieuws

menu