Steenwijkerland steekt eigen website in nieuw jasje. Werkzaamheden aan gemeentelijke website nieuwe stijl op vrijdag 4 maart

Op vrijdagochtend 4 maart wordt de huidige website overgezet naar de nieuwe vormgeving.

Op vrijdagochtend 4 maart wordt de huidige website overgezet naar de nieuwe vormgeving.

De website van de gemeente Steenwijkerland krijgt een flinke makeover. Op vrijdagochtend 4 maart wordt de huidige website overgezet naar de nieuwe vormgeving. Deze werkzaamheden zijn om 08.00 uur begonnen en kunnen enkele uren duren. In die tijd is de website niet bereikbaar.

De vernieuwde site wordt beter leesbaar op alle apparaten. Ook kunnen bezoekers de gezochte informatie straks nog sneller vinden. Wethouder Tiny Bijl: „We hebben gekeken hoe we met onze website blijven voldoen aan de verwachtingen die onze inwoners en ondernemers ervan hebben. Op welke thema’s wordt vaak gezocht? Die staan op de homepage en springen meteen in het oog. Welke informatie is echt noodzakelijk en wat is overtollige ballast en kan er eigenlijk wel af? Wat is een goed leesbaar lettertype? Niet alleen op het beeldscherm van je pc, maar ook op je mobiele telefoon of tablet. Daar zijn we de afgelopen periode mee aan de slag gegaan.”

Nieuw eigentijds uiterlijk

De huidige gemeentelijke website was aan een nieuw eigentijds uiterlijk toe. De afgelopen maanden zijn daarvoor de nodige voorbereidingen getroffen. Met name is gekeken naar welke informatie veel wordt gezocht. Deze thema’s hebben een plek gekregen op de hoofdpagina. De vernieuwde website is in opzet breder dan de huidige. Daardoor kan een extra kolom worden toegevoegd en dat is in een tijd waarin de beeldschermen van pc’s weer groter worden wel zo overzichtelijk.

Ook op de mobiele telefoon, tablet en laptop is de vernieuwde website – mede door het gebruik van een ander lettertype – straks beter leesbaar. Wethouder Tiny Bijl: „Het oog wil natuurlijk ook wat. Daarom hebben we daarnaast iets gedaan aan de lay-out. De website heeft straks echt een frisse, nieuwe uitstraling.”

I