Steenwijkerland verwelkomt nieuwe Nederlanders tijdens naturalisatieceremonie. Burgemeester Rob Bats reikt tien keer het Koninklijk besluit tot Nederlanderschap uit

Burgemeester Rob Bats heeft aan tien inwoners van de gemeente Steenwijkerland het Koninklijk besluit tot Nederlanderschap uitgereikt. Foto: Wilbert Bijzitter

Tijdens de naturalisatieceremonie op donderdag 15 december heeft burgemeester Rob Bats aan 10 inwoners van de gemeente Steenwijkerland het Koninklijk besluit tot Nederlanderschap uitgereikt. Daarnaast werd een Bevestiging van de verkrijging van het Nederlanderschap door Optie uitgereikt. De naturalisatieceremonie is onderdeel van het traject dat mensen moeten doorlopen om de Nederlandse nationaliteit te krijgen.

De feestelijke ceremonie vond plaats in de Grote Kerk, in aanwezigheid van inwoners die eerder al het Nederlanderschap hebben gekregen. De naturalisatieceremonie is bedoeld voor inwoners die door het besluit tot Nederlanderschap het afgelopen jaar in aanmerking zijn gekomen voor een Nederlands paspoort.

De naturalisatieceremonie vindt plaats rond Koninkrijksdag op 15 december. Tijdens Koninkrijksdag wordt herdacht dat Koningin Juliana op 15 december 1954 het Statuut voor het Koninkrijk tekende. Het Koninkrijk der Nederlanden bestond toen uit Nederland, Suriname en de Nederlandse Antillen. „Koninkrijksdag is geen officiële feestdag, maar wél vieren we met onze nieuwe inwoners het feit dat zij het afgelopen jaar Nederlander zijn geworden”, laat de gemeente weten.

Feestelijke bijeenkomst

Ook de genaturaliseerden van 2020 en 2021 waren uitgenodigd voor deze feestelijke bijeenkomst, omdat er in 2020 en 2021 door de maatregelen rondom corona geen bijeenkomsten zijn geweest. Na de officiële naturalisatieceremonie was er gelegenheid om met elkaar na te praten met koffie/thee en iets lekkers.

Nieuws

Meest gelezen

menu