Steenwijkerland wil geen verkorte buslijn 20: Wethouder Marcel Scheringa: 'De bus moet blijven in de wijk Oostermeenthe'

Op deze foto lijn 79, die Wanneperveen in rijdt.

Op deze foto lijn 79, die Wanneperveen in rijdt. Foto: OV in Nederland / Jens v/d kroft

Het college van B&W wil niet dat buslijn 20 wordt ingekort en daardoor vanaf volgend jaar niet meer door de wijk Oostermeenthe in Steenwijk rijdt. Dat is namelijk een van de plannen van het OV Bureau Groningen Drenthe in de nieuwe dienstregeling. Wethouder Marcel Scheringa: „We hebben er bij het OV Bureau op aangedrongen om dit besluit niet te nemen. In het belang van onze inwoners die van de bus afhankelijk zijn.”

Het OV Bureau heeft de betrokken gemeenten gevraagd om te reageren op de nieuwe plannen. Daarin wordt buslijn 20 ingekort om een langere route in Meppel te kunnen rijden. Hierdoor zou de bus de Oostermeenthe niet meer aandoen. Wethouder Marcel Scheringa: „Wij zijn daar echt op tegen. Het openbaar vervoer is een basisvoorziening. Zeker voor mensen die er afhankelijk van zijn”.

Een verbetering in Meppel leidt zo tot een verslechtering in Steenwijkerland

„Een verbetering in Meppel leidt zo tot een verslechtering in Steenwijkerland”, vervolgt hij. „Dat kan niet de bedoeling zijn. Gemiddeld zijn er per maand zo’n 150 reizigers uit de Oostermeenthe die van de buslijn gebruikmaken. We willen niet dat zij in de kou komen te staan. Daarom hebben we er bij het OV Bureau op aangedrongen dat de bus ook volgend jaar gewoon door de Oostermeenthe blijft rijden.”