Steenwijkerwold gaat volgend jaar met G-voetbalteam van start: 'In een week tijd al negen aanmeldingen'

Enthousiasme is zichtbaar en hoorbaar de rood-zwarte motor achter het oprichten van een G-voetbal team, voor mensen met een beperking, bij Steenwijkerwold. „En het gaat lekker, want in een week tijd hebben we al negen aanmeldingen. Misschien kunnen we straks wel met twee teams van start”, zeggen initiatiefnemers Ineke Hof en Keimpe Bijl.

Keimpe Bijl, Roelof de Graaf en Ineke Hof met de wervingsposter voor G-voetbal bij Steenwijkerwold.

Keimpe Bijl, Roelof de Graaf en Ineke Hof met de wervingsposter voor G-voetbal bij Steenwijkerwold. Foto: Sieb van der Laan

Roelof de Graaf, een zwager van Ineke, voetbalde in het G team bij Olde Veste. „Daar is het G-voetbal gestopt. Jammer want het was zo leuk”, zegt Roelof. Hij gaat vaak met Ineke op pad om voetbal te kijken en om dames 2 van Steenwijkerwold aan te moedigen. Want in dat team speelt Ineke. „Roelof is populair bij de vrouwen”, zegt Keimpe lachend. Het idee om een G-team op te richten kwam van Ineke. „En ik ben trainer van dames 2 en zei direct, dan wil ik dat G-team ook wel trainen. Die mensen zijn zo puur. Ze hebben zoveel lol, daar wil ik graag aan mee werken”, zo vervolgt Bijl.

Nieuws

Meest gelezen

menu