Steenwijks Ontzet blij met 'herkansing' op zaterdag 10 juli: 'Vier schutterijen komen naar het centrum'

Misschien hadden ze vorig jaar wel mazzel dat de viering van Steenwijks Ontzet door kon gaan. Een regenachtige en stormachtige zondag 23 februari, met kanongebulder en aansprekende festiviteiten in en rond de Sint Clemenskerk. En daar was ondanks het slechte weer best veel publiek op de been. Kort daarna ging Nederland op slot.

Kimberly de Jonge ontvangt, onder toeziend oog van Johan van den Kornput, de voorzitterskogel van haar voorganger Wiebe Blauw.

Kimberly de Jonge ontvangt, onder toeziend oog van Johan van den Kornput, de voorzitterskogel van haar voorganger Wiebe Blauw. Foto: Sieb van der Laan

„Je mag best zeggen dat we geluk hebben gehad hoor”, zegt secretaris Wiebe Blauw van Steenwijks Ontzet. „Eind februari 2020 hadden we de eerste coronagevallen in Nederland en de eerste dode in ons land viel begin maart te betreuren”, zo vervolgt Blauw. De viering van Steenwijks Ontzet was in februari dit jaar vanwege het aanhoudende virus een kansloze missie. „En dat kwam niet als een verrassing”, zegt Kimberly de Jonge. Zij heeft sinds kort het stokje van voorzitter overgenomen van Blauw.

Nieuws

menu