Steenwijks Ontzet zaterdag tijdens opening zomerfeesten

De Scutterie in Steenwijk. Dik Delfsma

Steenwijk Ontzet lift zaterdag nadrukkelijk mee op de openingsdag van de zomerfeesten in Steenwijk.

Om 11.00 uur is de start met een kanonschot door het Exercitie Peloton Bourtange. Dit is tevens het startschot voor de Vestingfeesten, die de komende woensdagen georganiseerd worden door Steenwijk Vestingstad.

Dat gebeurt in aanwezigheid van de Stadhouder van Steenwijk, Rob Bats, de voorzitter van de Stichting Steenwijks Ontzet, Kimberly de Jonge, een vertegenwoordiger van Steenwijk Vestingstad en Johan van den Kornput.

Vijf minuten later is het hijsen van de vlag door leden van Scutterie Sint Clemens. Dat zal iedere woensdag om 11.00 uur plaatsvinden tijdens de Vestingfeesten.

Eerste rondgang van de schutterijen door de stad

Om 11.10 uur staat de eerste rondgang van de schutterijen door de stad gepland. Het Exercitie Peloton Bourtange, de Tamboerscompagnie Hoogeveen, de Schutterij Koeverden uit Coevorden en de Scutterie Sint Clemens uit Steenwijk marcheren door de binnenstad.

Presentatie door de schutterijen

Om 11.45 uur, is de presentatie van Exercitie Peloton Bourtange, om 12.00 uur de presentatie van Scutterie Sint Clemens Steenwijk, om 12.15 uur de presentatie van Tamboerscompagnie Hoogeveen en om 12.30 uur de presentatie van Schutterij Koeverden.

Om 13.00 uur is er een uitreiking van oorkondes aan de nieuwe Grootburgers van Steenwijk. Daarna lopen de schutterijen nog vrij door de stad, en is het einde programma.

Nieuws

menu