Steenwijkse auteur Tanya Commandeur blij met theatervoorstelling gebaseerd op haar boek 'Uit liefde, meneer Tuschinski': 'Mijn verhaal op de planken is een droom die uitkomt'

Van het boek ‘Uit liefde, meneer Tuschinski’ van de Steenwijkse auteur Tanya Commandeur is een toneelstuk gemaakt. Het stuk, getiteld ‘Tuschinski’, over de bioscoopmagnaat Abraham Tuschinski, zal vanaf 22 oktober door Theatergroep Toetssteen zeven keer worden opgevoerd in Het Amsterdams Theaterhuis. Ook in Steenwijk komt ‘Tuschinski’ op de planken: de voorstelling staat geprogrammeerd op 10 november.

Tanya Commandeur in De Meenthe. De voorstelling gebaseerd op haar boek ‘Uit liefde, meneer Tuschinski’ –is in dit theater te zien op 10 november.

Tanya Commandeur in De Meenthe. De voorstelling gebaseerd op haar boek ‘Uit liefde, meneer Tuschinski’ –is in dit theater te zien op 10 november. Foto: Wilbert Bijzitter

„Het is een droom die uitkomt”, reageert Tanya Commandeur. „Je schrijft een roman, en iemand anders ziet daar nog meer in. Dat is een grote eer”.

Hommage aan de bevlogen bioscoopondernemer Abraham Tuschinski

Nieuws

Meest gelezen

menu