Jacques d'Ancona heeft de nieuwe show van cabaretier Stefano Keizers gezien: hij maakte Hans Teeuwen vooral voor zichzelf. | theaterrecensie ★★★☆☆ Nog te zien zaterdagavond 26 november in Rabo Theater De Meenthe

„Absurdistisch? Nogal. Provocerend? Nauwelijks. Vraag 3: hebben we het over een influencer? Nou nee. Authentiek? Welzeker. Stefano Keizers is een lieverd. Neem dit van me aan. In zijn derde theatershow introduceert hij als titel Hans Teeuwen. Dat is niet van belang. Hij doet er niets mee, veroorzaakt zelfs geen wantrouwen.” Recensent Jacques d’Ancona zag Keizers al op 24 maart in Schouwburg Ogterop in Meppel, en zaterdag 26 november komt Stefano Keizers met zijn voorstelling ‘Hans Teeuwen’ naar Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk.

Stefano Keizers, uiteraard spraakmakend in zijn nieuwe show.

Stefano Keizers, uiteraard spraakmakend in zijn nieuwe show. Foto Julie Hrudova

Essentieel is Teeuwen niet. Deze voorstelling gaat over Stefano Keizers, verkerend in een situatie van een soort transitie. De man past niet (meer) in de mal die hij een jaar of zeven geleden voor zichzelf heeft geconstrueerd. Hij is sterk in misleidende manoeuvres, dat klopt. Nu wil hij ons doen geloven dat de jaren van oproer, spraakmakende televisie en uit de hand lopende populariteit hem tot inzicht hebben gebracht. Hij wil terug naar de basis van de onaanzienlijke burger Gover Meit. Zo heet hij. Gover Meit, die jankend tussen zijn eigen vuilnis leefde. Zo’n jongen van wie de ouders vreesden dat hij er een potje van maakte.

Nieuws

menu