Stichting Joyce-House uit Steenwijk heeft succes met betaalde ouderparticipatie

„Al na een korte periode zien we met de inzet van ouderparticipatie meerwaarde voor de teams, de bewoners, ouders en onze bedrijfsvoering.” Dat zegt Irene Bernsen, directeur-bestuurder van Stichting Joyce-House, een jonge organisatie (bestaat 5 jaar) op het gebied van gehandicaptenzorg en met vestigingen in Steenwijk, Wolvega en Smilde. Ook haar organisatie wapent zich tegen de krapte op de arbeidsmarkt.

Moeder Marjon Keller werkt sinds kort als betaalde kracht in een zorginstelling van de Stichting Joyce-House, in een team dat haar zoon Darren zorg geeft. Manager Bart Naaijer is warm voorstander is warm voorstander van ouderparticipatie.

Moeder Marjon Keller werkt sinds kort als betaalde kracht in een zorginstelling van de Stichting Joyce-House, in een team dat haar zoon Darren zorg geeft. Manager Bart Naaijer is warm voorstander is warm voorstander van ouderparticipatie. Foto: Wilbert Bijzitter

„Wij hebben onze eigen visie op werken in de gehandicaptenzorg en hoe wij met lef en anders denken onze formatie op peil hebben en houden”, zegt Bernsen. Ook Joyce-House heeft te maken met de uitdagingen in de huidige arbeidsmarkt. „Daar zijn we mee aan de slag gegaan. Allereerst door af te stappen van het idee dat alleen opgeleide medewerkers garant staan voor het bieden van goede zorg. We hebben gekeken naar mogelijkheden voor andere initiatieven zoals ouderparticipatie, de inzet van zij-instromers of kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt”, vertelt Bernsen.

Sfeer